Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Κατοστάρα τίτλου η Ρεάλ

Μπενζεμά, Κριστιάνο, Ιγουαΐν σκόραραν ταυτόχρονα για 6η φορά φέτος, έστησαν το δικό τους πάρτι (5-1) στην Οσασούνα, και εκτόξευσαν την παραγωγή των Μαδριλένων στα 100 γκολ!


Εκτός από το «Καμπ Νόου», το «Ρέινο ντε Ναβάρα» φαινόταν ως η μία από τις δύο αφιλόξενες έδρες που θα έπρεπε να επισκεφτεί η Ρεάλ (η άλλη είναι το «Σαν Μαμές» της Μπιλμπάο). Εκεί, στην Παμπλόνα, η Βασίλισσα τα έβρισκε από παλιά σκούρα (πέρσι ηττήθηκε), μετρώντας 11 ήττες σε 33 αγώνες. Ολα αυτά βέβαια ήταν για την θεωρία και την παράδοση. Τούτη τη φορά οι Μαδριλένοι έκαναν πλάκα, διαλύοντας με 5-1 την Οσασούνα.


Σε αυτό το αποφασιστικό βήμα τίτλου την οδήγησαν οι τρεις επιθετικοί της. Ηταν από τις φορές που ο Ζοσέ Μουρίνιο χρησιμοποίησε Γκονσάλο Ιγουαΐν και Καρίμ Μπενζεμά μαζί και δικαιώθηκε. Αμφότεροι σκόραραν, κάτι που έκανε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ηταν η 6η φορά στο πρωτάθλημα φέτος που... ματώνουν και οι τρεις μαζί τα δίχτυα και με τέτοια γραμμή κρούσης ποιος να της αντισταθεί.

Η αρχή έγινε με το καλημέρα. Στο 7' ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Μπενζεμά με μονοκόμματο βολ πλανέ (αλά Φαν Μπάστεν σε μικρογραφία) έστειλε τη μπάλα εκεί που... κάνουν έρωτα οι αράχνες. Στο 36' ήταν η σειρά του δημιουργού να αυτοθαυμαστεί. Η βολίδα του από τα 35 μέτρα είχε απίστευτα φάλτσα και κατέληξε στο ίδιο μέρος (το πρώτο γκολ του σε αυτό το γήπεδο). Ο πανηγυρισμός του CR7 ήταν ενδεικτικός της αλαζονείας και της ικανότητας του μαζί, επιδεικνύοντας τον τετρακέφαλο του!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ιγουαΐν θέλοντας να σεντράρει στον Πορτογάλο, την έστειλε και αυτός με τη σειρά του στο ίδιο ακριβώς σημείο της εστίας (10 100ό του σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ρεάλ). Στην επανάληψη η Οσασούνα μπήκε αποφασισμένη να μετριάσει την ήττα. Με κεφαλιά ο Νίνο (47') μείωσε, αλλά στο 69' ο Ρονάλντο με απ' ευθείας φάουλ και ενώ η μπάλα άλλαξε πορεία στο τοίχος (δεν είχε φτιαχτεί και διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι), επανέφερε την... τάξη, για να έρθει ο Ιγουαΐν με κεφαλιά (77') να ολοκληρώσει τη «μούτζα» στους γηπεδούχους.

Με αυτά και με αυτά η Ρεάλ που έβαλε συνολικά φέτος 12 γκολ στην Οσασούνα (7-1 στο «Μπερναμπέου»), έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή, πέρασε από μία σκληρή έδρα, όπου ηττήθηκε η Μπαρτσελόνα και αύξησε τις στατιστικές-μαθηματικές πιθανότητες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το νούμερο της επιθετικής παραγωγής της. Αυτό άγγιξε την καταστάρα και οδεύει πλέον ξεκάθαρα (απομένουν οκτώ αγωνιστικές) για το μεγάλο ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών στην Πριμέρα. Αυτό το έχει η ίδια από τη σεζόν 1989-'90 και τα 109 γκολ!

Οσασούνα: Φερνάντεθ, Σέρχιο, Φλάνιο, Νταμιά, Ροβέρσιο (81' Ετσαϊδέ), Πουνιάλ, Νεκουνάμ, Θεχούδο (65' Λαμά), Ραούλ Γκαρθία, Λόε (46' Λέκιτς), Νίνο

Ρεάλ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Γκρανέρο, Τσάμπι Αλόνσο, Οζίλ (80' Ντι Μαρία), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (83' Βαράν), Ιγουαΐν (79' Κοεντράο)


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: