Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μύρισε Χριστούγεννα...


Ευρώπη και Αμερική  ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Στολισμένες βιτρίνες, χριστουγεννιάτικα δέντρα και χιλιάδες λαμπάκια δίνουν μια χαρούμενη νότα.  Ατμόσφαιρα εορταστικη ενοψει των Χριστουγέννων.

Οι βιτρίνες στο Παρίσι έχουν μετατραπεί σε κουκλόσπιτα. Μπαλαρίνες, αεροσυνοδοί, ακόμα και ο ίδιος ο μόδιστρος Καρλ Λάγκερφερντ σε μικρογραφία, έχουν την τιμητική τους.


Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Ντίσνειλαντ ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Από μπροστά τους πέρασαν παραμυθένιες φιγούρες και το άρμα του Αϊ Βασίλη φορτωμένο με δώρα.Κάτω από το ψηλό ολοφώτιστο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο Μίκι, η Μίνι , ο Γκούφι και ο Πλούτο χόρεψαν και σκόρπισαν το κέφι.

Στο Λονδίνο, η Οξφορντ Στριτ έχει γίνει πόλος έλξης για Βρετανούς και τουρίστες που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στον στολισμένο εμπορικό δρόμο. Στον σιδηροδρομικό σταθμό Σαν Πάνκρας της βρετανικής πρωτεύουσας στήθηκε ένα πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο από κομματάκια Λέγκο.

Και στη Βιέννη, όμως, μυρίζει Χριστούγεννα. Περίτεχνοι φωτισμοί, καταστολισμένες βιτρίνες δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. Στην πόλη Γκρατς της Αυστρίας η χριστουγεννιάτικη φάτνη φτιάχτηκε από 54 τόνους πάγου.

Στον Λευκό Οίκο η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα και οι κόρες της παρέλαβαν με ενθουσιασμό το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε πολλές βιτρίνες πολυτελών καταστημάτων, πρωταγωνιστούν απαστράπτουσες μαριονέτες… σκορπώντας παραμυθένιες πινελιές.

πηγή:star.gr
επιμέλεια:Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: