Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Αντώνης Κανάκης «καρφώνει» τους επικριτές του για τη Σιέρα Λεόνε‏


Λακωνικό αλλά γεμάτο «καρφιά» για τους επικριτές του ήταν το σχόλιο του Αντώνη Κανάκη, για το ντοκιμαντέρ «IMMERSIOΝ», που γύρισε για λογαριασμό της Action Aid στη Σιέρα Λεόνε.


«Δεν μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν τέτοια δουλειά», είπε δηκτικά για όσους τον κατηγόρησαν ότι (μέσω του ντοκιμαντέρ) πρόβαλε περισσότερο τον εαυτό του παρά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη Σιέρα Λεόνε.

Από το βήμα του «Ράδιο Αρβύλα» ευχαρίστησε τους συντελεστές του συνεργείου, που γύρισαν και μόνταραν το Immersion, το οποίο τη νύχτα της Τρίτης σημείωσε 37,5% τηλεθέαση. Οι τηλεθεατές «βομβάρδισαν» το τηλεφωνικό κέντρο της Action Aid, προσφέροντας γενναιόδωρα χρήματα από το υστέρημά τους.

Η ανταπόκριση που είχε το ντοκιμαντέρ δείχνει ότι ο σκοπός επετεύχθη. Διαβάστε την ανακοίνωση της Action Aid:

«Μας έχει συγκινήσει η αγάπη με την οποία έχετε αγκαλιάσει από χθες το ντοκιμαντέρ «Immersion» του Αντώνη Κανάκη. Είναι πρωτοφανής η κινητοποίηση του κόσμου! Μέσα σε λίγες μόνο ώρες έχουν επικοινωνήσει μαζί μας χιλιάδες συνάνθρωποί μας από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και της Κύπρου και μέχρι στιγμής παιδιά σε 4 από τις πιο φτωχές κοινότητες του κόσμου έχουν ήδη βρει Έλληνες Αναδόχους. Σχεδόν κάθε λεπτό γίνεται και μία νέα Αναδοχή! Ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά τον Αντώνη για την πολύτιμη στήριξή του – τόσο για την προβολή του έργου μας, όσο και για το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος στην περιοχή, για τον σεβασμό που έδειξε στους κατοίκους του Fengenhun, τη βαθιά ανθρώπινη απεικόνιση της Αφρικής και τη συγκίνηση και την αξιοπρέπεια που μας μετέφερε με την εικόνα και το λόγο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: