Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Η Ένωση με προσοχή και συγκέντρωση για να τελειώσει τη δουλειά


Η ΑΕΚ πήγε το βράδυ της Τρίτης στο Ζάγκρεμπ μέσα σε ένα βαρύ κλίμα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, όμως η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη στον στόχο που είχε μέσα στο γήπεδο. Αυτός δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Και παρότι η έλλειψη ρυθμού στην αρχή φάνηκε, στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ με αποφασιστικότητα επέβαλε το παιχνίδι της και έφτασε στο 2-1 και στην ανατροπή βγάζοντας νοοτροπία νικητή και παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στα play-offs του Champions League.

Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει και αυτό φρόντισε να το καταστήσει σαφές ο Ματίας Αλμέιδα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αποψινής ρεβάνς (21:45, CosmoteSport 1) με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην OPAP Arena. «Το προηγούμενο παιχνίδι έχει τελειώσει. Θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για την πρόκριση. Οποιαδήποτε χαλάρωση δεν επιτρέπεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός τεχνικός, με τον Λιβάι Γκαρσία να υπογραμμίζει το μεγάλο δέλεαρ που είναι για όλους να φτάσουν ως τους ομίλους του Champions League: «Έχουμε μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες. Πρέπει να το παίρνουμε βήμα-βήμα. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε».

Remaining Time 0:00
 

Ο κόσμος της ΑΕΚ που θα γεμίσει την OPAP Arena στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι που θα φιλοξενήσει το νέο γήπεδο της Ένωσης θα πρέπει να προστατέψει την ομάδα με τη συμπεριφορά του και να τη σπρώξει προς την πρόκριση μόνο με τη φωνή του. Οι κιτρινόμαυροι με ανακοινώσεις τους έχουν επαναλάβει πόσο σημαντικό είναι για το κλαμπ η κόσμια παρουσία όλων στις εξέδρες, τονίζοντας παράλληλα ότι με αυτόν τον τρόπο θα τιμηθεί και η μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη, η οικογένεια του οποίου έχει προσκληθεί για την αναμέτρηση από την ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα με τον Λιβάι Γκαρσία

Ο Αλμέιδα έχει όλους τους διαθέσιμους στην αποστολή καθώς και ο Γκατσίνοβιτς συμπεριλήφθηκε σε αυτήν που ανακοινώθηκε μετά την τελευταία χθεσινή προπόνηση στα Σπάτα και επιστρέφει στη διάθεση του «Πελάδο», ο οποίος υπογράμμισε πως οι αποφάσεις του πλέον για την ενδεκάδα είναι δύσκολες με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο ρόστερ. Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε σε rotation λόγω των συνεχόμενων ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Η λογική λέει πως στο αποψινό ματς θα στηριχτεί στις επιλογές του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ και αν προκύψουν διαφοροποιήσεις θα αφορούν μια με δυο περιπτώσεις.

Στον αγώνα του Μάξιμιρ η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ στα δύο άκρα της άμυνας και τους Βίντα και Μουκουντί στους στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ήταν το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τους Πινέδα και Ελίασον στις δύο πτέρυγες και τον Τσούμπερ πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Οι πιθανές αλλαγές που θα μπορούσαν να υπάρξουν είναι είτε κάποια στους πλάγιους μπακ με Μοχαμάντι και Ρότα, είτε ενδεχομένως στη δεξιά πλευρά με τον Άμραμπατ.

Η αποστολή της ΑΕΚ για την αποψινή ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Μαχαίρας, Πισάρο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: