Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Super League... Ώρα μηδέν!

Την ίδια ώρα που οι αγωνιστικές της εφετινής Super League πραγματοποιούνται όποτε να 'ναι, τα αφεντικά του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχουν ακόμα βρει την άκρη, από το μεγάλο κουβάρι που ονομάζουμε "στημένα" του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Οι 16 ομάδες που θα μονομαχήσουν στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, μιας και οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, είναι οριστικό πλέον πως δεν θα βρίσκονται στα μεγάλα σαλόνια της Super League, στο πλαίσιο σχετικό με τα σκάνδαλα των προέδρων τους για την εμπλοκή τους στα στημένα παιχνίδια. Η λίγκα και η ΕΠΟ δεν έχουν αποφασίσει ποιες ομάδες θα πάρουν τις θέσεις των δύο παραπάνω ομάδων και το πρωτάθλημά μας, συνεχίζει να βαδίζει σε άγνωστες θάλασσες ενώ άγνωστος παραμένει και ο προορισμός του.

Τα παθήματα από την εν λόγο ιστορία, φανερά, μιας και οι ελληνικές ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα (Champions League, Europa League) την πλήρωσαν και μάλιστα με ακριβό νόμισμα, καθώς, όπως ήταν λογικό, δεν είχαν αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα και απέναντι στα θηρία της Ευρώπης, βρέθηκαν απροετοίμαστοι.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει με σιγουριά, πως αν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είχαν παιχνίδια στα πόδια τους πριν τα ευρωπαϊκά ματς, θα νικούσαν τόσο την Μαρσέιγ όσο και την Άντερλεχτ, στις πρώτες τους επίσημες υποχρεώσεις στην Ευρώπη για φέτος. Σίγουρα όμως, η ΕΠΟ, ο Μπέος, ο Ψωμιάδης και όλοι οι υπόλοιποι τους στέρησαν το δικαίωμα να είναι έτοιμοι πριν τις μεγάλες μάχες που δώσανε.

Το χειρότερο είναι πως κανείς από αυτούς που ευθύνονται για το μεγάλο κακό δεν έβαλε μυαλό και δεν έδωσε (για την ώρα) καμία λύση στο πρόβλημα, με τα κενά για πολλές ομάδες του πρωταθλήματος τις Κυριακές των αγωνιστικών, να συνεχίζονται. Όποια ομάδα καλείται να αγωνιστεί με την Ομάδα Α και την Ομάδα Β, κάνει ρεπό, αφού οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φέρουν το πρωτάθλημα σε τάξη με όλες τις απαραίτητες ομάδες.

Το μόνο που θα ήθελα να εκφράσω κλείνοντας, είναι την απορία μου για το πότε θα δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα, ως πότε θα ανεχόμαστε τόση λεηλάτηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ως πότε θα το κυβερνούν άνθρωποι που δεν μπορούν να κυβερνήσουν ούτε ψιλικατζίδικο; Kύριε Πιλάβιε, κάντε στην άκρη να έρθει ο επόμενος... Αρκετά!

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: