Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΡΙΕΣ...






Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 2 ειδικοί φρουροί κ.Κορκονέας και κ.Σαραλιώτης οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το Δεκέμβριο του 2008.Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα ,η απαγόρευση εξόδου από την πόλη της Άμφισσας (όπου και διεξάγεται η δίκη),η υποχρεωτική διαμονή σε συγκεκριμένη δηλωθείσα διεύθυνση στην Άμφισσα και η καθημερινή υποχρεωτική εμφάνιση -πρωί και βράδυ- στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.
Και εδω γεννιούνται οι απορίες μου... Γιατί το δικαστήριο της Άμφισσας καθυστέρησε να βγάλει απόφαση τόσο πολύ; 18 ολόκληροι μήνες πέρασαν από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο οι 2 κατηγορούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν εαν δεν έχει βγει απόφαση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών που υπάρχει για την προφυλάκιση.
Άλλη μια απορία είναι πως εαν για παράδειγμα είχαμε να κάνουμε με την σύλληψη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης θα καθυστερούσε τόσο η απόφαση του δικαστηρίου; Θα αποφυλακίζονταν με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία και τρομοκρατική οργάνωση; Και τι θα έλεγαν τότε οι τιμητές της δημοκρατίας μας στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα; Σήμερα τηρούν σιγή ιχθύος...
Αποριών συνέχεια: Εαν κάποιος κατηγορούνταν ότι είχε δολοφονήσει αστυνομικό θα είχε την ίδια τύχη η δίκη του με την δίκη των κ.κ. Κορκονέα και Σαραλιώτη; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους; Υπήρχε περίπτωση να καθυστερήσει η απόφαση του δικαστηρίου 18 μήνες;
Απορίες που δυστυχώς μένουν αναπάντητες και μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω στην χώρα όπου πάντα ίσχυαν τα 2 μέτρα και τα 2 σταθμά... Αναμένουμε την τελεσίδικη δικαστική απόφαση και ελπίζουμε να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για μια φορά σε αυτόν τον τόπο.Για όλους.

Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: