Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Και ξανά... Κωστένογλου!

Η ΑΕΚ, ήθελε δεν ήθελε, βρίσκεται ξανά από σήμερα στα χέρια του μεγάλου (ως ποδοσφαιριστής), Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος σίγουρα ίσως καταφέρει να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και να αναπτερώσει το ηθικό των κιτρινόμαυρων.


Η Ένωση δεν ξεκίνησε καλά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το Europa League, ωστόσο, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας μάλιστα και δύο αγώνες λιγότερους. Ο Μανόλο Χιμένεθ όμως, παρόλο που η διοίκηση της ΑΕΚ γνωρίζει πως είναι φιλότιμος και έκανε μεγάλες προσπάθειες για να δέσει την νέα φετινή ομάδα, πλέον, αποτελεί παρελθόν και απομακρύνθηκε από τον  πάγκο του συλλόγου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Ισπανός ανέλαβε τις ευθύνες του και φεύγει από την ΑΕΚ δίχως να πάρει αποζημίωση, αφού η απομάκρυνσή του έγινε κοινή συναινέσει με την διοίκηση και τον κ. Αδαμίδη.

Από κει και πέρα, η επόμενη μέρα στην κιτρινόμαυρη ομάδα φέρνει στον πάγκο της, έναν παλιό γνώριμο, ο οποίος καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να μπορέσει να κάνει ότι φαίνεται πως δεν κατάφερε ο προκάτοχός του. Να κάνει δηλαδή την ΑΕΚ μία πιο σοβαρή και δεμένη ομάδα η οποία να μπορεί να σταθεί όρθια και στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν είναι προπονητής που μπορεί να χτίσει μία μεγάλη ομάδα, έτσι όπως την ονειρεύονται όλοι οι φίλαθλοι του συλλόγου, ωστόσο, επειδή είναι έμπειρος στο χώρο του ποδοσφαίρου και επειδή πραγματικά αγαπά και πονά αυτήν την ομάδα που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής, μπορεί να ελπίζει πως ίσως καταφέρει να την κάνει στα επίπεδα που αρμόζουν σε αυτόν τον τεράστιο ιστορικό σύλλογο.

Οι επόμενες αγωνιστικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη θα δείξουν αν όντως αυτός ο άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα ή αν η διοίκηση της ΑΕΚ πήρε πάλι λανθασμένες αποφάσεις...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός 

Δεν υπάρχουν σχόλια: