Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ας γράψουμε την δικής μας ιστορία!

Έναν βαθμό χρειάζεται η Εθνική μας ομάδα, προκειμένου να πάρει την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Μετά την μεγάλη νίκη κόντρα στους Κροάτες την Παρασκευή με 2-0, οι Διεθνείς μας έβαλαν γερές βάσεις έτσι ώστε να προκριθούν  απευθείας στα τελικά του Euro, δίχως να χρειαστεί να δώσουν αγώνες μπαράζ ως δεύτεροι στον προκριματικό όμιλο. Αντίπαλος της Εθνικής μας, η αξιόμαχη Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια, μία ομάδα που σίγουρα στην έδρα της μπορεί να κάνει πολλά και να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους αντιπάλους της.


Αξιοσημείωτο για τον συγκεκριμένο αγώνα, είναι το γεγονός πως η κροατική ομοσπονδία, υποσχέθηκε πριμ στους παίκτες της Γεωργίας σε περίπτωση που νικήσουν την Ελλάδα, κάτι που αναμφίβολα δε συμβαίνει συχνά. Φαίνεται πως η ήττα τους στην Αθήνα από τους μάγκες ποδοσφαιριστές μας, τους πόνεσε αρκετά, και πλέον στρέφονται σε ξένες δυνάμεις για να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο και να πάνε κατευθείαν Πολωνία-Ουκρανία.

Ας μην τους αφήσουμε λοιπόν να πάρουν αυτή την χαρά. Και μία ισοπαλία, αρκεί, να τους γκρεμίσουμε τα όνειρα και να γίνουμε εμείς αυτοί που θα γνωρίζουμε ότι ήδη θα είμαστε στο Euro 2012  το επόμενο καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν η Εθνική μας καταφέρει να περάσει στα τελικά του Euro, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά μετά το Euro 2004 της Πορτογαλίας, και κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ας γράψουμε λοιπόν, την δική μας, χρυσή ιστορία...


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός


Δεν υπάρχουν σχόλια: