Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα 2CV στο δημαρχείο


Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης «πάρκαραν» τα θρυλικά 2CV τους οι Γάλλοι φοιτητές που διασχίζουν την Ευρώπη.
 Ο Γιάννης Μπουτάρης τους υποδέχθηκε και τους ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της πόλης για τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας -2014».


Από τον προηγούμενο μηνά σαράντα φοιτητές από εννέα Ανώτατες Σχολές της Γαλλίας διασχίζουν τους δρόμους της Ευρώπης οδηγώντας τα θρυλικά 2CV, διασχίζοντας 12 συνολικά χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης παρουσία του Γάλλου προξένου στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier ,υποδέχτηκε τους νεαρούς Γάλλους οδηγούς με τα αυτοκίνητα τους στο προαύλιο του Δημαρχείου,τους καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη, τους ενημέρωσε για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014 και πιστοποίησε τη διάθεση της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει και να προωθήσει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων. Ο κ. Μπουτάρης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στη δεκαετία του ΄60 και για μερικά χρόνια, οδηγούσε και ο ίδιος ένα 2CV.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι σπουδαστές θα οργώσουν τους δρόμους της Ευρώπης στο τιμόνι των θρυλικών 2CV, καλύπτοντας μια διαδρομή 7000 χιλιομέτρων, επισκεπτόμενοι πολυάριθμες πόλεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: