Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απλά Ντροπή!

Μετά από χρόνια και σαμάνια που έχουμε να τα πούμε, ήρθε η στιγμή να σας γράψω όλα όσα πρέπει να αναφέρω μετά τις αξέχαστες και διαφορετικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Από την μία σίγουρα μέσα μου και μέσα σας υπάρχει ηθική ικανοποίηση για την αλλαγή στο πολιτικό μέτωπο της χώρας, κάτι που φαινόταν αναπόφευκτο, μετά τα όσα έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια, από την άλλη, η μη δυνατότητα δημιουργία Κυβέρνησης και η πιθανότητα επαναληπτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου, μας δημιουργούν φόβο πως για να αλλάξει πραγματικά κάτι θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες.


Η Αριστερά δεν δείχνει να μπορεί να τα βρει, οι άλλοι δύο αποκλείεται και όπως όλα δείχνουν οδηγούμαστε σε νέες εκλογές εντός ενός μήνα, με στόχο την εκκαθάριση της ψήφου μας και την εκλογή κάποιου κόμματος με αυτοδυναμία.

Ένα άλλο σημαντικό και απροσπέραστο κομμάτι ωστόσο, είναι αυτό της εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, και μάλιστα με 21 βουλευτές παρακαλώ. Η λέξη βουλευτές βέβαια, μόνο τους συγκεκριμένους κυρίους δεν αντιπροσωπεύει, καθώς η ζωή τους και η δράση τους μέχρι σήμερα, μόνο ανθρώπους ικανούς για να έχουν λόγο στη Βουλή δεν επιδεικνύει. Όπως και να χει, ο λαός τους εξέλεξε και αυτό είναι αυστηρά σεβαστό ακόμα και αν οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν περί τίνος πρόκειται.

Όμως, σαν δημοσιογράφος και σαν συνειδητός άνθρωπος, δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ και να καταπιώ τον φασιστικό και ναζιστικό τρόπο που μίλησαν στους συναδέλφους μου την ώρα που παραχωρούσαν τις πρώτες τους δηλώσεις μετά την εκλογή τους. Τα «εγέρθητι» και τα «τώρα όλοι όρθιοι» δε χωράνε και δε περάσουν. Πραγματικά απορώ με τους δημοσιογράφους οι οποίοι παρέμειναν στην αίθουσα και κατέγραψαν τις δηλώσεις του κ. Μιχαλογιάκου. Είναι τουλάχιστον Ντροπή για την Ελλάδα του 2012 αυτοί οι κύριοι να μιλούν με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το επάγγελμά τους και ακόμα περισσότερο ντροπή όλοι εμείς απλά να τα βλέπουμε και να γελάμε. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Η κατάσταση στη χώρα μας αρχίζει να ξεφεύγει σε όλους τους τομείς. Ας μην επιβαρύνουμε την δύσκολη κατάσταση που διανύουμε.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: