Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αθήνα η πόλη των αρχαίων θεών!


Το άλλο πρόσωπο της Αθήνας θέλει να παρουσιάσει η αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» σε ένα ένθετο, με τίτλο «Αθήνα, η πόλη των αρχαίων Θεών», στο οποίο η... ελληνική πρωτεύουσα δεν είναι η πόλη της κυκλοφοριακής συμφόρησης του νέφους, και της οικονομικής κρίσης αλλά μία ιστορική μητρόπολη πέντε εκατομμυρίων κατοίκων γεμάτη σημεία με ιστορία τα οποία απολαμβάνουν οι επισκέπτες της.


Η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» παρουσιάζει το ταξιδιωτικό αφιέρωμα σημειώνοντας στον υπότιτλο, πως η Ελλάδα γενικά και η Αθήνα ειδικότερα προσελκύουν δια μαγείας τους ενδιαφερόμενους για ιστορία, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από οικονομική κρίση, κρατική χρεοκοπία και γενική απεργία και η πρωτεύουσά της, η Αθήνα, έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από κυκλοφοριακή συμφόρηση, νέφος και θόρυβο, τονίζεται στο αφιέρωμα.

Εξαιρετικά εντυπωσιακά και συγχρόνως έντονα επηρεασμένα από την ελληνική αρχαιότητα είναι τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, σημειώνουν οι συντάκτες. Μετατρέπουν την επίσκεψη στην πρώτη «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» που ήταν η Αθήνα το 1985, σε πολιτιστική απόλαυση.

Πολλά από αυτά τα μουσεία, οι λάτρεις του Πολιτισμού θα ανακαλύψουν στην κομψή αθηναϊκή συνοικία Κολωνάκι, που παλιά θεωρούνταν η συνοικία των ξένων πρεσβειών, που μερικές από τις σημαντικότερες παραμένουν εκεί μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, αναφέρονται στο δημοσίευμα το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη αλλά και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην Ακρόπολη, στο «σπουδαιότερο μνημείο της μητρόπολης των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων».

Παρουσιάζεται επίσης ο Παρθενώνας, το αξιοθέατο που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα των εκατομμυρίων επισκεπτών της Αθήνας, παρά τα «τραύματα» που έχει προξενήσει το καυσαέριο. Η ιστορία της κατασκευής του, όπως επίσης και ο συμβολισμός της γλαύκας και η σημασία της θεάς Αθηνάς στην αρχαιότητα.

YΓ.: Ευτυχώς κάποιοι σέβονται ακόμα την ιστορία μας και την χώρα μας και το δείχνουν στην πράξη. Ας αρχίσουμε και μεις οι ίδιοι όμως να την σεβόμαστε λίγο πιο πολύ και ας καταλάβουμε ότι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια χώρα με μεγάλο πλούτο, τόσο σε αγαθά όσο και από θέμα ιστορίας.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
http://armageddon-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: