Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟ θέλει Θρύλο στους «16»!


Το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου της Super League φέρνει το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, εφόσον αυτός περάσει από την φάση των «32» του Europa League!
Ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή το πρόγραμμα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος τηςSuperleague 2011/12 καθώς και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις με την Αστυλογία να παρουσιάζει πως οι πρωταθλητές Ελλάδος αναμένεται να αγωνιστούν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (11 Μαρτίου) εν μέσω των υποχρεώσεων τους για το Europa League.


Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να είναι ο καθρέφτης των ομάδων, αλλά και το πρόγραμμα  παίζει τον δικό του ρόλο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παράλληλα με το πρωτάθλημα θα έχουν κι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στο Europa League που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση τους στις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που φαίνεται και ως τώρα βέβαια.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει πλούσιο ρόστερ και βάθος στον πάγκο του, όμως, όλα είναι πιθανά όταν η κούραση παίξει τον δικό της ρόλο. Αλλωστε, τα ευρωπαϊκά ματς θα είναι Φεβρουάριο και Μάρτιο, δηλαδή μόλις δύο μήνες πριν το τέλος της σεζόν.
«Μάχη» στο ΟΑΚΑ μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων
Πάντως, αυτός που επηρεάζεται περισσότερο είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος αναμένεται να αναγκαστεί να δώσει το «αιώνιο» ντέρμπι κατά την διάρκεια των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Αλλωστε θα πρόκειται για ένα καθοριστικό παιχνίδι, αφού είναι προγραμματισμένο για την 26η αγωνιστική της Super League.
Πάμε όμως να το δούμε πιο αναλυτικά.  Ο Ολυμπιακός, όπως φυσικά και ο ΠΑΟΚ, έχουν προκριθεί για την φάση των «32» του Europa League που είναι προγραμματισμένη από την UEFA να διεξαχθεί το πρώτο ματς στις 16 Φεβρουαρίου και το επόμενο μια εβδομάδα αργότερα (23 Φεβρουαρίου). Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς και στη συνέχεια φιλοξενούν τον Πανιώνιο, μετά δίνουν τον επαναληπτικό και στις 26 Φεβρουαρίου φιλοξενούνται από τον ΟΦΗ στην Κρήτη.
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32», ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
ΑΓΩΝΑΣΗΜ/ΝΙΑ
Α΄ ματς16/02/11
Ολυμπιακός – Πανιώνιος19/02/11
Β΄ ματς23/02/11
ΟΦΗ – Ολυμπιακός26/02/11

Το πρόγραμμα «φωτιά» του ΠΑΟΚ
Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ έχει και αυτός πρόγραμμα – φωτιά καθώς στις 12 Φλεβάρη πάει στην Κρήτη για το ματς με τον ΟΦΗ, στη συνέχεια έχει το πρώτο παιχνίδι για τους «32», ακολουθεί τρεις μέρες μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη στη Τούμπα. Μετέπειτα είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς για το Europa League και… καπάκι η αναμέτρηση με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ.
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32», ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΟΚ
ΑΓΩΝΑΣΗΜ/ΝΙΑ
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ12/02/11
Α΄ ματς16/02/11
ΠΑΟΚ – Αρης19/02/11
Β΄ ματς23/02/11
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ26/02/11
Εάν και εφόσον οι δύο ελληνικές ομάδες πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση τότε θα δώσουν άλλους δύο αγώνες στις 8 και 15 Μαρτίου κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ενδιάμεσα θα πρέπει να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που μπορεί να είναι και το πλέον καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Με την… ευχή του Παναθηναϊκού
Μπορεί πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού να μην θέλουν με τίποτα πρόκριση του μισητού αντιπάλου στην συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά καλό θα ήταν να κοιτάξουν σε τι μπορεί να επωφεληθεί το τριφύλλι από ενδεχόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League.
Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες αν περάσουν από την φάση των «32» τότε για τους «16» της διοργάνωσης θα κληθούν να αγωνιστούν την Πέμπτη 8 Μαρτίου και τρεις μέρες μετά (11 Μάρτη) φιλοξενούνται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σε ένα ντέρμπι που ίσως και να κρίνει τον τίτλο, αφού είναι μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η Super League.
Επειτα από το αιώνιο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός θα δίνει την ρεβάνς (15 Μαρτίου) για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League και στις 18 του ίδιου μήνα θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκης».
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ 
Ολυμπιακός – Αρης
ΗΜ/ΝΙΑ 

03/03/11
Α΄ ματς08/03/11
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός11/03/11
Β΄ ματς
15/03/11
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ.18/03/11
Καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου μπορεί να δώσει ένα πλεονέκτημα στο «τριφύλλι» εάν κι εφόσον ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προχωρά στην Ευρώπη και να έχει υποχρεώσεις τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός.
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16», ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΟΚ
ΑΓΩΝΑΣΗΜ/ΝΙΑ
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρ.04/03/11
Α΄ ματς08/03/11
Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ11/03/11
Β΄ ματς15/03/11
Κέρκυρα – ΠΑΟΚ18/03/11
Eπιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: