Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Δώρο Χριστουγέννων: Τέλος Και Στον Ιδιωτικό Τομέα


Τέλος στα δώρα βάζει και στον ιδιωτικό τομέα η Τρόικα, με το φετινό όπως όλα δείχνουν να είναι το τελευταίο με τους ελεγκτές μας να ζητάνε κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.


Το μικτό κλιμάκιο των επιτρόπων ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να πιέσει τους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με την RealNews,ώστε να τους καταργήσουν οριστικά στο όνομα της… ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Πριν από περίπου ένα χρόνο οι κοινωνικοί εταίροι, σε συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είχαν ξεκινήσει να διαπραγματεύονται την συγχώνευση των δύο μισθών, όμως τελικά το θέμα δεν «προχώρησε».

Ωστόσο, το επιχείρημα ότι φέτος πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν χρήματα για το δώρο των Χριστουγέννων, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, επανέφερε το θέμα και όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί.

Αρκετοί επιχειρηματίες, προκειμένου να πληρώσουν το δώρο, το οποίο είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν πληρώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες, αφού αναμένεται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών εντός του 2012 περισσότερες από 145.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οπότε θα.. λέτε και «ευχαριστώ» αν παίρνετε τον μισθό σας! Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κάτσετε με σταυρωμένα τα χέρια και να χάσετε τα λεφτά σας. Τα δεδουλευμένα τους καθενός είναι ιερό πράγμα και δε χαρίζεται σε κανέναν. Υπόψιν...

Πηγή:Star.gr
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: