Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί οι πίτσες μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πίτσες, αν και είναι στρογγυλές, έρχονται σε τετράγωνα κουτιά; Η Αστυλογία έχει την απάντηση και σας την παραθέτει.


Αρχικά, τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά, άρα μικρότερο κόστος. Επιπλέον, απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση, αφού στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία. Αυτό κάνει τα κουτιά εύκολα στη χρήση τους ενώ είναι έτοιμα σε δευτερόλεπτα.

Ο δεύτερος λόγος είναι μάλλον και ο πιο πρακτικός. Αν μια πίτσα ερχόταν σε στρογγυλό κουτί, θα μας ήταν δύσκολο να πάρουμε ένα κομμάτι χωρίς να λερωθούμε. Τώρα, χρησιμοποιώντας τον κενό χώρο στις γωνίες των τετράγωνων κουτιών, μπορούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να σηκώσουμε ένα κομμάτι και παράλληλα να αφήσουμε τα υπόλοιπα ανέπαφα.

Το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και ένα στρογγυλό κουτί αν οι διαστάσεις του ήταν μεγαλύτερες από αυτές της πίτσας, αφού θα υπήρχε αρκετός κενός χώρος για να μας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η πίτσα κατά τη μεταφορά της δε θα παρέμενε στη θέση της και θα έφτανε στο σπίτι μας σχεδόν διαλυμένη.

Από τη στιγμή όμως που ακουμπάει στις τέσσερεις πλευρές του τετράγωνου κουτιού, παραμένει πρακτικά ακίνητη και οπότε φτάνει σε εμάς ακριβώς όπως έφυγε από το κατάστημα.Υπάρχουν βέβαια και μικρές εξαιρέσεις, καθώς αν ο οδηγός που φέρει την πίτσα στο σπίτι μας δοκιμάσει περίτεχνες ενέργειες με την μηχανή του, τώρα μπορεί να φάμε και σαλάτα αντί για πίτσα. Anyway...


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: