Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Έσωσε τη παρτίδα ο Δικέφαλος


Η χθεσινή βραδιά ήταν καλή μόνο για τον έναν από τους τρεις εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα Λιγκ, τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ και ο Άρης γνώρισαν την ήττα από τις Ζενίτ και Ρόζενμποργκ αντίστοιχα, εκτός έδρας.
Ο δικέφαλος του Βορρά νίκησε με 1-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Τούμπα και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Θεσσαλονικείς, επικράτησαν χάρη στο γκολ του Ίβιτς στο 54' με προβολή από κοντά και άλλαξαν το κακό κλίμα μετά από τις κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Πλέον όλοι στο Βορρά έχουν το μυαλό τους στο ντέρμπι με τον Άρη όπου βέβαια θέλουν να το πάρουν για να συνεχίσουν με καλές εμφανίσεις και να αντιστρέψουν ολοκληρωτικά το κλίμα. Ευχαριστημένος ο Παύλος Δερμιτζάκης από τους παίκτες του για την νίκη και αισιόδοξος για καλύτερη συνέχεια.
Η ΆΕΚ ήξερε από την αρχή πως θα έχει δύσκολο έργο ταξιδεύοντας για τη Ρωσία. Η Ζενίτ "έπνιξε" την Ένωση και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 1'. Στο 13' το σκορ έγινε 2-0 για τους Ρώσους και στο 43' ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Μπρούνο Άλβες έκανε το 3-1 μετά από εκτέλεση πέναλντι(είχε προηγηθεί μείωση του σκορ από τον Λυμπερόπουλο 37'). Στην ίδια φάση ο Νασούτι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε. Το δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοιο χαρακτήρα με τη Ζενίτ να "κάθεται" κάπως και με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει τρόπους να αντιδράσει. Τελικό σκορ του αγώνα 4-2 με τον Λάζοβιτς να κάνει 4 τα τέρματα για τους Ρώσους ενώ η ΑΕΚ μείωσε με τον Παντελή Καφέ στο 83'.
Παρόμοια κατάσταση με την ΑΕΚ πέρασε και ο Άρης με τη διαφορά ότι είχε ευκαιρίες και πιθανότητες να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τη Νορβηγία. Η ομάδα του Κούπερ δέκτηκε γκολ στο 37' κάτι όμως που δε τρόμαξε τους παίκτες του οι οποίοι αντέδρασαν γρήγορα ισοφαρίζοντας στο 43' σε 1-1 με τον Ρουίς. Η ψυχολογία των γηπεδούχων δεν πληγώθηκε από την ισοφάριση της Ελληνικής ομάδας που μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα φτηνό γκολ του Πρίτσα στο 69' ήταν αρκετό για να χαρίσει το πρώτο τρίποντο στην ομάδα του. Ο Άρης θα μπορούσε να έχει πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας αν ήταν πιο δημιουργικός στην επίθεση.
Παραλίγο η χειρότερη βδομάδα σε συγκομοιδή βαθμών θα ήταν για τις ελληνικές ομάδες αυτή που πέρασε αν δεν έπαιρνε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό που έχασε από την Κοπεγχάγη, ήρθαν οι ήττες από τους Άρη και ΑΕΚ σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που κέρδισε και έσωσε τη παρτίδα.

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: