Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα...


Πολλοί είναι αυτοί που έχουν βιαστεί να τελειώσουν τους πρασίνους από την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ. Σίγουρα δεν έχουν 100% άδικο μιας και η ομάδα του Νιόπλια, έχει μέχρι στιγμής απογοητεύσει με τις εμφανίσεις της μετά τις ήττες από Μπαρτσελόνα και Κοπεγχάγη. Πρέπει όμως να μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα μιας και στο παρελθόν, έχουν φτάσει σε παρόμοιο σημείο παίρνοντας τελικά τη πρόκριση.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού, έχει ξαναβρεθεί σε δύσκολη θέση πριν 2 χρόνια, όταν ήταν στον όμιλο με Βέρντερ Βρέμης, Ανόρθωση και Ίντερ. Οι πράσινοι, είχαν ξεκινήσει και τότε "στραβά" τη διοργάνωση με ήττα εντός από την ομάδα του Μιλάνου και στη συνέχεια έκαναν μια ακόμη βαριά ήττα από την Ανόρθωση με 3-1 στη Κύπρο. Και τότε όλοι είχαν αποφασίσει να τους τελειώσουν πριν την ώρα τους αλλά οι ίδιοι οι παίκτες είχαν διαφορετική άποψη. Οι πράσινοι κέρδισαν τότε την Βέρντερ εκτός έδρας με 0-3, πήραν τη νίκη μέσα στο Μιλάνο με 0-1 με το αξέχαστο γκολ του Σαριέγκι και τελείωσαν ιδανικά με νίκη 1-0 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ανόρθωση.

Πολλοί παίκτες από την τότε ομάδα των πρασίνων, είναι ακόμα στην ομάδα και μπορούν αν θυμηθούν πως τότε τα κατάφεραν, να το κάνουν και τώρα. Ο λόγος για τους Τζόρβα, Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο που καλούνται να επαναλάβουν το κατόρθωμά τους για ακόμη μία φορά. Εκτός από τους παίκτες που ήταν στον Παναθηναϊκό πριν 2 χρόνια, υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ της ομάδας που ξέρουν και εκείνοι πως να λειτουργούν σε τέτοιες δύσκολες στιγμές παρόλο που ήταν σε άλλες ομάδες. Για παράδειγμα, ο Γκοβού τη χρονιά 2007-08 είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με την ομάδα της Λιόν αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν τη πρόκριση με 3 νίκες και μια ισοπαλία. Παρομοίως και ο Κώστας Κατσουράνης με την φανέλα της Μπενφίκα την ίδια σεζόν, καταφέρνοντας να πάρουν τη τρίτη θέση που έδινε εισητήριο στην ομάδα της Λισσαβώνας να συνεχίσει στο "ΟΥΕΦΑ".

Οι πράσινοι, μπορούν να τα καταφέρουν υπό τις οδηγίες του Νίκου Νιόπλια από τον πάγκο, ξεκινώντας από σήμερα νέα αρχή στον όμιλό τους με νίκη απέναντι στην Ρουμπίν Καζάν. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι ακόμα αρκεί να το πιστέψουν...

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: