Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τσιγάρο τέλος από σημερα


Σε ισχύ και επίσημα από σημερα η απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους καθώς ο Σεπτέμβριος- μήνας προσαρμογής στο νέο νόμο- τελείωσε. Πλέον οι...θεριακλήδες που δεν θα συμμορφωθούν στα νέα μέτρα θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους από 50 εως 100 ευρώ. Εκτός όμως από τον καπνιστή πρόστιμο θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και οι μαγαζάτορες που θα επιτρέπουν το κάπνισμα στα καταστήματα τους,πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται από 500 εως 10.000 ευρώ, και θα φτάνει ακόμα και σε κλείσιμο της επιχείρησης τους.
Όπως είναι φυσικό οι αντιδράσεις συνεχίζονται από τους καταστηματάρχες αλλά και από απλούς πολίτες καθώς το Συντονιστικό Επαγγελματιών Καφέ Μπαρ Εστιατορίων, καλεί τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων σε συγκέντρωση όλων των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής,σήμερα στο υπουργείο Υγείας.
Τέλος αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός κλήσεων "1142", αριθμό πληροφόρησης και καταγγελιών για το κάπνισμα, από την 1/9/2010, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του καπνίσματος, έφθασε τις 114.367 κλήσεις, εκ των οποίων οι 1.368 αφορούν καταγγελίες.
Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία η ρουφιανιά υπάρχει ακόμα...

Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος
Με πληροφορίες από : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: