Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ρε, κάνε μας τη χάρη...

Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνηση, Θ. Πάγκαλου, ο οποίος υποστήριξε σε συνεντευξη του στην ισπανική εφημερίδα "El Mundo" ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο , τότε « θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά».


Αναφερόμενος στις προτάσεις περί εξόδου από το ευρώ τις χαρακτήρισε "βλακείες" προσθέτοντας πως «Μπορεί αυτά να τα λένε Πανεπιστημιακοί και οικονομολόγοι αλλά και μόνο που αναφέρουν αυτό το ενδεχόμενο συνιστά μεγάλη βλακεία».

Πόσο ακόμα θα συνεχίσετε να λέτε πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό; Ο κ. Πάγκαλος πέταξε για μια ακόμη φορά το μπαλάκι της ανασφάλειας και της κοινωνικοπολιτικής αστάθειας, περιγράφοντας παράλληλα εικόνες απίστευτου χάους, προκειμένου να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, ενόψει των μεγάλων διαδηλώσεων που προβλέπεται να λάβουν χώρα την Τρίτη (28/6) και Τετάρτη (29/6), ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Προσωπικά αυτό που με εξοργίζει είναι η φράση: "Την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία". Μα καλά, μιλάτε σοβαρά; Ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; Μα πάτε καλά; Τι Χούντα είναι αυτή που έχετε επιβάλλει πια;

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν σας θέλει, ούτε θέλει να ψηφίσετε τα όσα ψηφίζονται ερήμην του. Τα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση, είναι πρακτικές μιας δικτακτορίας και σαν τέτοια θα πρέπει να την αντιμετώπιζουμε από εδώ και πέρα. Εξάλλου ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας στο όνομα του οποίου συμβαίνουν πάρα πολλά, το τονίζει και στο ακροτελεύτιο άρθρο του:

"ΤΜΗΜΑ Δ: Ακροτελεύτια διάταξη
ΑΡΘΡΟ 120
1. {...}

2.Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3.Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4.Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: