Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η επόμενη ημέρα και οι σκέψεις...

Οι τελικοί της Α1 πέρασαν. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τρόπο άσχημο για τον Ολυμπιακό και με ένα παράπονο για περισσότερους από έναν παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ώστε να χαθεί και αυτός ο τίτλος.


Η επόμενη ημέρα ανατέλλει ήδη. Οι αλλαγές, πέρα από επιβεβλημένες, ίσως να είναι και… δεδομένες. Αυτές, όμως, θα αφορούν κυρίως στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Μία αναδιάρθρωση του ρόστερ σίγουρα θα βοηθήσει.

Κάποιοι παίκτες δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, ενώ άλλοι τίμησαν, όπως λέμε, το συμβόλαιό τους και έδωσαν πολλά στον Θρύλο. Τον πήραν από το χέρι σε δύσκολα σημεία και τον έκαναν να φαίνεται (και να είναι) ανώτερος του ΠΑΟ. Του έδιναν, με την απόδοσή τους, πολύ περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα, από ότι άφηναν… άλλοι παράγοντες.

Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο. Ο «σοφός» έχει συμβόλαιο και όπως φαίνεται, στην ΚΑΕ δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Το μυαλό μάλλον πάει πρώτα στις μεταγραφές και τις… εκκαθαρίσεις.


Από εκεί η διοίκηση του συλλόγου θέλει να αρχίσει το νέο οικοδόμημα του Θρύλου και όχι από τον πάγκο. Ο Ντούντα είναι άνθρωπος με πείρα και γνώσεις γύρω από το μπάσκετ που λίγοι κατέχουν. Η ενίσχυση στο ρόστερ αναμένεται να του… λύσει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις. Όχι ότι και ο ίδιος δεν έκανε τα λάθη του. Μερίδιο ευθύνης για τον τίτλο που χάθηκε, άλλωστε, φέρουν όλοι.

Καλό θα είναι για τον Ολυμπιακό το ενδιαφέρον να μη στραφεί μόνο… εκτός ομάδας. Στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό η διαιτησία, ας πούμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία η διοίκηση καλείται πρώτα να διορθώσει, προτού στραφεί στα εκτός του οίκου της.

Η περισυλλογή είναι απαραίτητη. Πρώτα από όλα. Η κατήφεια και τα «γιατί» είναι πράγματα που πρέπει η ΚΑΕ να διαχειριστεί σωστά. Εποικοδομητικά. Και όχι να γίνουν… μπούμερανγκ και να οδηγήσουν σε διάλυση. Η «σκούπα» φαντάζει απαραίτητη και σίγουρα αναμένεται. Οι μεγάλες αποφάσεις, επίσης. Στη διοίκηση «διαβάζουν» ήδη την επόμενη ημέρα, όμως και ο κόσμος, πλέον, περιμένει ριζικές «τομές» για ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή: gavros.gr
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: