Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Θέλετε μπάνιο χωρίς έξοδα; Για δείτε εδώ...(Αττική)


Οι καλύτερες πλαζ του λεκανοπεδίου, για μπάνιο χωρίς έξοδα

Δεκάδες ελεύθερες παραλίες σπάνιας ομορφιάς στην Αττική κατακλύζονται κάθε Σαββατοκύριακο από πολίτες που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τον… εύκολο δρόμο των οργανωμένων πλαζ. Σε μια περίοδο μάλιστα που ο κόσμος υπολογίζει και το τελευταίο ευρώ που έχει στην τσέπη, οι δεκάδες ελεύθερες παραλίες της Αττικής αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τη θάλασσα και την αμμουδιά.


Ενδεικτικά σας προτείνουμε τις παρακάτω παραλίες, όπως τις κατέγραψε η εφημερίδα «Έθνος».

Βοτσαλάκια Καστέλλας: Σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο του Πειραιά βρίσκεται μια από τις πιο παραδοσιακές παραλίες της πόλης. Λόγω του ότι βρίσκεται μέσα στην πόλη όμως, δυσκολεύει αφάνταστα όσους πάνε για μπάνιο με το αυτοκίνητό τους αφού το παρκινγκ είναι μεγάλο πρόβλημα. Η παραλία βρίσκεται αμέσως μετά το λιμάνι της Καστέλλας, και λίγο πριν από τον Ναυτικό Όμιλο.

Πλαζ Αγίου Κοσμά: Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μια από τις πολλές οργανωμένες πλαζ του παραλιακού μετώπου. Μετατράπηκε ωστόσο από τον πρώην Δήμο Ελληνικού σε έναν χώρο που ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο δωρεάν και παράλληλα να απολαμβάνει υπηρεσίες που λίγο μακρύτερα θα πλήρωνε πολύ ακριβά. Η είσοδός της βρίσκεται στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.

Μεγάλο Καβούρι: Λίγο μετά τον Άγιο Νικόλαο, το Μεγάλο Καβούρι είναι άλλη μια όμορφη παραλία με αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο χωρίς να πληρώσουν για ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσπεράστε τον Άγιο Νικόλαο και συνεχίστε κατά μήκος της ακτής μέχρι να τη συναντήσετε.

Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας: Ο μαύρος βράχος στην αριστερή πλευρά έχει δώσει το όνομά του στη γνωστή παραλία της Σαρωνίδας. Βρίσκεται στο 46ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου και, παρά το γεγονός ότι είναι καλά οργανωμένη, έχει αρκετό ελεύθερο χώρο.

Εδεμ Παλαιό Φάληρο: Η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου. Το όνομά της προέρχεται από το κέντρο που βρίσκεται στην αρχή της. Μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα με το τραμ και να κατεβείτε στον σταθμό της Εδέμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας.

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: