Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το μεταγραφικό παζάρι και ο Βιειρίνια

Πρόταση στον Βιειρίνια ετοιμάζουν οι ερυθρόλευκοι όπως προκύπτει από τα τελευταία ρεπορτάζ ενώ το μεταγραφικό παζάρι συνεχίζεται.

Σε λιγότερο από δέκα μέρες φεύγει ο Ιούνιος, ήδη η πρώτη ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες και για τους υπόλοιπους συλλόγους ξεκινά επίσημα η χρονιά. Κι όμως βρισκόμαστε από θέμα μεταγραφικού σχεδιασμού αρκετά πίσω. Τα κενά των ομάδων ναι μεν διαπιστωμένα αλλά οι κινήσεις μηδενικές.

Ο μοναδικός σύλλογος που δείχνει να αποπνέει μια κάποια οικονομική ευρωστία είναι ο Ολυμπιακός. Περισσότερο από όλα όμως αυτό που θα πρέπει να χαροποιεί τους φίλους των ερυθρολεύκων είναι η ποδοσφαιρική υγεία που βγάζει η ομάδα. Και εξηγούμαστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μια γεμάτη σεζον σαν ντεμπούτο του, ως παράγοντας με πολλά θετικά αλλά και αρνητικά σημεία. Φέτος όμως ξεκινά αναπάντεχα ελπιδοφόρα με μια μόνο κίνηση, απόλυτη εμπιστοσύνη στο  προπονητικό τιμ και ανάπτυξη της ομάδας με βάση τα όσα έλεγε η απολογιστική έκθεση του Βαλβέρδε και όχι με τυμπανοκρουσίες, μεγάλα ονόματα και ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Προσπαθώντας να μπούμε στο μυαλό του Ισπανού και έχοντας ως βοήθημα τις δυο γεμάτες χρονιές που έχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είχαμε δημοσιεύσει εδώ, πριν περίπου δυο μήνες» τις σκέψεις μας για τον Ολυμπιακό του Champions League. Το τότε κείμενο κατέληγε ως εξής «Στις υπόλοιπες θέσεις το ρόστερ των ερυθρολεύκων σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ικανό να ανταποκριθεί και οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση αποτελεί ενδυνάμωση, τερματοφύλακας, αμυντικός χαφ και αριστερό μπακ όμως δεν αποτελούν βελτιώσεις της ομάδας αλλά απαραίτητες κινήσεις για να αλλάξει επίπεδο και από πρωταθλητής Ελλάδας να γίνει αξιόλογος Ευρωπαϊκός σύλλογος.»


Σχεδόν δύο μήνες μετά οι πειραιώτες έχουν ολοκληρώσει την απόκτηση των Κοστάντσο, Μαρκάνο και Φέισα επιβεβαιώνοντας ΑΠΟΛΥΤΑ τα όσα γράφτηκαν εδώ αλλά και πως στον Ολυμπιακό πράττουν επιτέλους ποδοσφαιρικά.

Το αν θα καλυφθούν τα δεδομένα κενά που υπήρχαν σε αυτές τις θέσεις είναι σήμερα άγνωστο αλλά η λογική που κινήθηκε η ομάδα είναι σωστή. Οσον αφορά το τι αλιεύσαμε για τις τρείς πρώτες μεταγραφές…

Ο Κοστάντζο κάτω από τους διθυράμβους περί «γάτου», «κέρβερου» και όσα διαβάζουμε κάθε καλοκαίρι έχει το θετικό πως αγωνιζόταν στην Ελβετία, ένα πρωτάθλημα με πολλά γκολ όπου οι άμυνες παίζουν πολύ ψηλά, όπως δηλαδή αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός στα περισσότερα ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα με προβληματίζει ιδιαίτερα ότι χαρακτηρίζεται ως παίχτης ψυχολογία, πως θα αντιδράσει άραγε σε αγώνες που το Καραισκάκι θα βράζει και θα πλανάτε το φάντασμα του Νικοπολίδη με ένα σούσουρο να λέει «αυτό ο Αντώνης δεν τα το έτρωγε»?

Ο Μάρκάνο είναι καθαρά επιλογή Βαλβέρδε από την αγορά που ξέρει. Η τρίτη κατά σειρά μετά τον αποτυχημένο Οσκαρ και τον επιτυχημένο Φουστέρ. Σίγουρα πάντως ξέρει γιατί τον έφερε και δύσκολα θα είναι χειρότερος από τον Ραούλ Μπράβο.

Για τον Φέισα έχουν ακουστεί πολλά, μεγάλο ταλέντο με δύσκολους τραυματισμούς. Νέος και σίγουρα με όρεξη από σχολή που βγάζει ταλέντα μακάρι να είναι υγιείς και θα έχουμε χρόνια να τον σχολιάζουμε.

Και να κλείσω το κείμενο με μια προσωπική πρόβλεψη. Χωρίς να βασίζομαι σε ρεπορτάζ αλλά μόνο σε δικές μου σκέψεις πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα κλείσει τις μεταγραφές του τον Αύγουστο με ένα γερό μπάσιμο για τον Βιερίνια. Τα στοιχεία που με οδηγούν σε αυτή την σκέψη είναι :

Δεδομένο 1. Δύσκολα θα υπάρξει χρονιά που Ολυμπιακός πρόεδρος δεν θα τα δώσει όλα για να «πέσουν τα τσιμέντα» στο Καραισκάκι»

Δεδομένο 2. Ο Βαλβέρδε έχει μόνο τον Χαβίτο για δεξί χαφ. Σίγουρα δεν είναι αρκετό.

Δεδομένο 3. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ζαγοράκης αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση που του έκανε άνθρωπος του Ολυμπιακού στο γραφείο του. Εγώ από αυτό κρατάω ότι  Ζαγοράκης δέχτηκε άνθρωπο του Ολυμπιακού στο γραφείο του.

Δεδομένο 4. Ο Βιερίνία μπορεί του χρόνου να εξαγοράσει το συμβόλαιο του με μόλις 500.000 ευρώ

Δεδομένο 5. Ο ΠΑΟΚ μετά την φυγή του Μουσλίμοβιτς δεν έχει σεντερ φορ και όσο περνά ο καιρός και δεν βρίσκει τον αντικαταστάτη μια λύση τύπου Μήτρογλου θα ήταν ιδανική. 

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: