Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ανεργία ώρα μηδέν!

Στο μηδέν βρίσκεται το θέμα της ανεργίας στην χώρα μας, αφού καθημερινά ο αριθμός των ατόμων που δεν έχουν εργασία αυξάνεται δραματικά.


Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, περίπου 850.000 Έλληνες πολίτες δεν έχουν δουλειά, με το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού χωρίς εισόδημα να ανέρχεται στο 17%. Ο αριθμός αξίζει να πούμε πως ανεβαίνει συνεχώς στις μέρες που διανύουμε, αφού η αύξηση της ανεργίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 έχει αυξηθεί τουλάχιστον 3 μονάδες της εκατό.

Το πρόβλημα δείχνει λοιπόν να διογκώνεται μέρα με τη μέρα και χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αφού δεν μπορούν να κάνουν έστω ένα απλό μεροκάματο για να έχουν τα απαραίτητα προς το ζειν. Ακόμα και σε δουλειές που ίσως κάποιοι κάποτε απαξιούσαν και δεν πήγαιναν να εργαστούν κοιτώντας κάτι καλύτερο, είναι πλέον κλειστές, μιας και το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης έχει χτυπήσει και την τελευταία πέτρα σε αυτή τη χώρα.

Το ζητούμενο πλέον είναι να προσπαθείς να βρεις μία δουλειά, ότι χρώμα και γεύση αν έχει, έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις μία αξιοπρεπή ζωή έχοντας τα απαραίτητα. Βέβαια, το ερώτημα που γεννιέται μέσα από αυτήν την υπόθεση είναι το πως μπορεί κάποιος με εισόδημα 500-600-700 ευρώ να ανταπεξέλθει σε χρέη, ενοίκια, χαράτσια που ζητάει η Τρόικα...Εδώ, πραγματικά, δεν έχω απάντηση. Ρωτήστε τον Βενιζέλο και τον Πάγκαλο να σας πουν.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: