Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η προετοιμασία των "αιωνίων" της Α1...


Οι δύο "αιώνιοι" του ελληνικού πρωταθλήματος συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός πέταξε το πρωί της Τετάρτης, όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, στο Ζλάτιμπορ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Με την αποστολή των πρασίνων ταξίδεψαν οι εξής: Διαμαντίδης, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Περπέρογλου, Μπατίστ, Σάτο, Νίκολας, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Μπόγρης και Σερμαντίνι. Στο Βελιγράδι βρισκόταν ήδη το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, Άλεξ Μάριτς ενώ μοναδική απουσία αποτελεί ο Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην ομάδα τις επόμενες ημέρες λόγω της συμμετοχής του στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Από χθες βρίσκεται στο Βελιγράδι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ταξίδεψε από το Τρεβίζο, όπου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο προπονητών της Ευρωλίγκας.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε την προετοιμασία του στις 22 Αυγούστου στο Καρπενήσι, όπου παρέμεινε για δύο εβδομάδες. Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν τις προπονήσεις, με τους Βασίλη Σπανούλη και Ματ Νίλσεν να πραγματοποιούν την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα την περασμένη Τρίτη. Οι διεθνείς παίκτες θα ενσωματώθουν στο δυναμικό της ομάδας στις 20 Σεπτεμβρίου, με απόντα όμως τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε στάδιο αποθεραπείας. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Μπουρούσης δεν συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις, αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο χέρι του, τον οποίο απέκτησε πριν τους αγώνες του Μουντομπάσκετ.
Το φετινό πρωτάθλημα λοιπόν, που αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων, ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου και οι απαιτήσεις του φίλαθλου κόσμου από τους δύο "αιωνίους" του πρωταθλήματος για καλό μπάσκετ είναι μεγάλες, λόγω των σημαντικών μεταγραφών που έχουν πραγματοποιήσει.

Επιμέλεια:Στασινή Φύτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: