Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ-Τουρκία ο μεγάλος τελικός του Μουντομπάσκετ...


Οι ΗΠΑ και η διοργανώτρια Τουρκία θα βρεθούν αντιμέτωπες στο μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ 2010. Στο αναμφισβήτητα συγκλονιστικότερο και καλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης, η Τουρκία κατάφερε να επικρατήσει της Σερβίας με 82-83 με εύκολο λέι απ του ήρωα Τουντσερί και κόψιμο του Ερντέν στον Βελίτσκοβιτς 0,5'' πριν το τέλος του αγώνα!
Η Σερβία ήταν σαφώς καλύτερη, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Κορυφαίοι από πλευράς Τούρκων ήταν οι Τούρκογλου, Ονάν και Αρσλάν, ενώ από πλευράς Σερβίας οι Κέσελι, Τεόντοσιτς, Κρστιτς και Σαβάνοβιτς. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τεόντοσιτς και ο Βελίτσκοβιτς κατηγόρησαν ανοιχτά τη διαιτησία για αλλοίωση αποτελέσματος.
Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης, που έγινε νωρίτερα, οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν εύκολα της αξιόμαχης Λιθουανίας με 89-74, έχοντας κορυφαίο τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο παρκέ πετυχαίνοντας 38 πόντους!
Ο τελικός λοιπόν ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία αναμένεται με αγωνία και το μόνο που απομένει να δούμε είναι εάν οι ΗΠΑ θα επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά τον τίτλο του φαβορί, ή η Τουρκία θα κάνει την μεγάλη ανατροπή εκμεταλλευόμενη την έδρα της...

Επιμέλεια-Στασινή Φύτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: