Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η δίκη των 11


11 ανήλικοι θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη για τα επεισόδια που συνέβησαν στη Λάρισα το Δεκέμβρη του 2008 με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι 11 ανήλικοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κ.ά.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας εκ των οποίων οι 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων Τραπεζών.
Το κατά πόσο θα είναι αδιάβλητη και δίκαιη η δίκη όταν στο κατηγορητήριο υπάρχουν διευθυντές τραπεζών, επιφανή δηλαδή στελέχη της κοινωνίας μας κατά τη δικαιοσύνη, είναι κάτι που θα φανεί. Προσοχή όμως : Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως οι 11 ανήλικοι μπορεί να συμμετείχαν στα επεισόδια, να τα προκάλεσαν και γενικά να είναι πράγματι ένοχοι για όσα κατηγορούνται. Το ζήτημα όμως έγκειται στο αν ΔΕΝ είναι πραγματικά ένοχοι. Αν απλά πήγαν να διαδηλώσουν χωρίς ακρότητες και βιαιότητες για κάτι το οποίο σημάδεψε τη γενιά τους. Αν συμβαίνει αυτό υπάρχει περίπτωση να αθωωθούν;

Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κακώς μπαίνεις στη λογική "αθώοι-ένοχοι", "βίαιοι-μη βίαιοι", που χρησιμοποιούν το κράτος και τα δελτία ειδήσεων για να διαχωρίζουν τους διαδηλωτές και να τους καταστέλλουν αποτελεσματικότερα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν πάνω απ'όλα δίκαιη και σε κάθε εξέγερση οι άνθρωποι επιτίθονται σε ότι τους καταπιέζει, γουρούνια με στολές, τραπεζικά υποκαταστήματα, κρατικούς στόχους κτλ, και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Η αλληλεγγύη μας προς τους 11 αλλά και κάθε διωκώμενο των γεγονότων του Δεκέμβρη είναι δεδομένη, ότι και όπως και αν έπραξε εκείνες τις ημέρες.

Γιάννης Nojustice