Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Και οι 3 ήταν υπέροχοι...


Ο λόγος για τους τρεις πρεσβευτές της Ελλάδας στο Γιουρόπα Λιγκ που έκανε πρεμιέρα χθες βράδυ, με τις ελληνικές ομάδες να κάνουν ιδανικό ποδαρικό στη διοργάνωση.
Αναμφίβολα, η χθεσινή νίκη του Άρη στη Θεσσαλονίκη έχει κάνει το γύρο του κόσμου μιας και αντίπαλός του ήταν η περσινή κάτοχος του τροπαίου, Ατλέντικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Κούπερ, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και με το πανέμορφο γκολ του Χαβίτο πήρε μια νίκη που όπως και να χει θα μείνει στην ιστορία. Οι κιτρινόμαυροι "πάτησαν" την κάτοχο του τροπαίου και έγραψαν ιστορία μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης που θύμιζε καμίνι. Ευχαριστημένοι όλοι στο Βορρά από την εμφάνιση της ομάδας που δε φοβήθηκε ούτε στιγμή τη τεράστια Ατλέντικο.
Την ίδια ώρα που ο Άρης έπαιρνε μια τεράστια νίκη απέναντι στους Μαδριλένους, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα με σκορ 1-1 εκτός έδρας με αντίπαλο τη Μπριζ. Ο δικέφαλος του Βορρά δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως κατάφερε να πάρει την ισοπαλία και τον βαθμό από το Βέλγιο που είναι απαραίτητος εν όψει της συνέχειας. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα καθώς η ομάδα του δεν έχασε σε ένα κρίσιμο εκτός έδρας ματς.
Θετικό αποτέλεσμα και για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που ξεκίνησε με το δεξί τη φάση των ομίλων του θεσμού. Νίκησε με σκορ 3-1 την Χάιντουκ παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στο β' μέρος και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς νίκης. Κορυφαίος για την Ένωση ο Τζιμπούρ που έκανε πολύ καλή εμφάνιση και άνοιξε το δρόμο προς τα δίχτυα για την ομάδα του.
Η πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ ήταν ιδανική για τις ελληνικές ομάδες που πήραν αυτό που ήθελαν και τώρα θα συνεχίσουν με καλή ψυχολογία στη διοργάνωση. Σημαντικοί βαθμοί επίσης στο σακούλι της Uefa για την Ελλάδα στη προσπάθεια για καλύτερη κατάταξη έχοντας και στο μέλλον 2 ομάδες στο Champions League.

Επιμέλεια:Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: