Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

50 Χρόνια Πιερικός!


50 χρόνια από την ίδρυση του Πιερικού συμπληρώνονται σήμερα (11/4), μετά την συγχώνευση δύο ομάδων της Κατερίνης.


Ήταν 11 Απριλίου του 1961, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Όλυμπος ενώθηκαν, δημιουργώντας μια νέα δύναμη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Πιερικό. Η ομάδα της Πιερίας είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κατερίνη γράφοντας την δική του ιστορία, τόσο στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής όσο και στις μικρότερες.

Η πιο χρυσή και λαμπρή δεκαετία για την ομάδα του Πιερικού χαρακτηρίζεται η περίοδος 1962-1963 με 1971-72, όπου οι Κατερινιώτες αγωνίστηκαν στην πρώτη εθνική κατηγορία με ιδιαίτερη επιτυχία, ανταγωνιζόμενος στα ίσια τους μεγάλους αντιπάλους του.

Την σεζόν 1965 αλλά και τη σεζόν 1966, ο Πιερικός τερματίζει πέμπτος στη βαθμολογία, πραγματοποιώντας δύο από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του.

Από το 1973 και μετά, ξεκίνησε μια σταθερή αγωνιστική πτώση του, με τον Πιερικό να υποβιβάζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία. Στα επόμενα χρόνια επανέκτησε την άνοδο του στην μεγάλη κατηγορία ωστόσο ξαναυποβιβάστηκε, δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται στο επίπεδο που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι μεγάλοι παίκτες δεν υπήρχαν στο ρόστερ του Πιερικού για να δώσουν επίπεδο στην ομάδα και όσοι έβγαιναν από τις ακαδημίες του συλλόγου, συνέχιζαν την καριέρα τους σε στους μεγάλους του πρωταθλήματος.

Ο Πιερικός αγωνίζεται ακόμα και σήμερα στην Football League μαχόμενος για την παραμονή του στην κατηγορία.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: