Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ο «Αλέ» κρίνει τον «Ζοτς»!


Ο Νίκος Αλέφαντος τα λέει «μαγικά», σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Καβάλας και δεν διστάζει να πει τη γνώμη του ακόμα και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

«• Ο Oλυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος απ’ την Καβάλα, όλα τα λεφτά όμως ήταν ο Μιραλάς. Εκπληκτικός, ασταμάτητος, αυτός ο παίκτης από την αρχή μού είχε κλέψει την καρδιά μόλις τον πρωτοείδα. Ασταμάτητος ήταν ο π… χθες! Κάτι ντρίμπλες, κάτι επινοήσεις, κάτι ταχύτητες, έφτιαξε και γκολ, έβαλε και γκολ, πήρε και πέναλτι που δεν το έδωσε ο διαιτητής, έβγαινε από τα άκρα, έβγαινε στην κορυφή, τρομερός ήταν.

• Η Καβάλα ήταν πολύ αμυντικογενής στο α’ ημίχρονο, μπροστά ήταν ανύπαρκτη, δεν ξέρω τι τραυματισμό είχε ο Αμπντούν και δεν προπονιόταν όλη τη βδομάδα, πάντως λίγα πράγματα χθες. Στο β’ ημίχρονο που πήγε να ξεμυτίσει η Καβάλα, ο Μιραλάς έβγαινε κατά κύματα και δεν πιανόταν. Και ο Ντουγκλάο αν έπαιζε, δεν θα μπορούσε να σταματήσει αυτόν τον Μιραλάς. Φεύγει με… τετάρτη, κάνει κίνηση και τρυπώνει, δεν είναι στατικός κυνηγός, φεύγει αέρας μπροστά και χωρίς την μπάλα και με την μπάλα, τα κάνει όλα, δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Πάση θυσία μη χάσουμε αυτόν τον παίκτη.

Σε ό,τι αφορά τον Ουρτάδο, βαδιστής, τίποτα, περπατάει μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει ρε στο γήπεδο, έτσι όπως παίζει είναι πολύ παλαίμαχος! Είναι για το Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός που θα παίξουν τώρα τη Μεγάλη Παρασκευή. Ο δε Ντουντού, βαρύς, αργός.

• Ο Μανιάτης ήταν πιο καλός από τις άλλες φορές. Δεν είναι όμως το μπακ που θα σε βοηθήσει στην Ευρώπη ή στα ντέρμπι εδώ. Δεν βλέπω και να έχει πνευμόνια, κάνει μια κούρσα και μετά αράζει, δεν ξανακάνει άλλη κούρσα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, χρειάζεται οι μπακ του να πλευροκοπούν, να ανεβαίνουν ψηλά και να γυρνάνε γρήγορα πίσω. Αυτό μπορεί να το κάνει ο Τοροσίδης, μπορεί να το κάνει και ο Ραούλ Μπράβο αν είναι στα καλά του.

• Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν είδα μπάσκετ. Τα πάντα είδα, πάρτε ένα σχόλιο δικό μου: Ο Ντούντα μού φάνηκε ταλαιπωρημένος, έχει παχύνει, τα μάγουλά του φούσκωσαν, βάρυνε… Η ομάδα δεν ήταν γρήγορη, δεν ήταν σκληρή, ήταν καρουτίστικη. Ενώ ο Ομπράντοβιτς συνεχίζει να είναι εκπληκτικός. Είναι καθηγητής ο άνθρωπος, πώς να μην το αναγνωρίσεις. Κι έκανε κάτι που το φωνάζω για τους δήθεν μοντέρνους στο ποδόσφαιρο: Μην ντρέπεστε να βάλετε μαν του μαν στο ατού του αντιπάλου!  Πήρε τον Καλάθη και τον έβαλε μαν του μαν στον Ναβάρο να τον ακολουθεί παντού, να μην τον αφήνει να αναπνεύσει - και οι άλλοι τέσσερις έπαιζαν ζώνη! Αυτό ήταν, την πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο «Αλέ»!

Επιμέλεια: Στασινή Φύτρου
Αναδημοσίευση από: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: