Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Πρώτη Ελληνική Συμμετοχή σε Διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πρώτη Ελληνική Συμμετοχή σε Διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο

«The Greeks» είναι το όνομα της πρώτης Ελληνικής ομάδας που συμμετέχει σε διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο (Wheelchair Rugby). Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, η ομάδα αναχωρεί για την Κολωνία της Γερμανίας όπου θα συμμετάσχει στο Bernd Best Tournament, στο μεγαλύτερο τουρνουά Ράγκμπι με Αμαξίδιο στον κόσμο. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται με την υποστήριξη της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ.


Η «The Greeks» είναι μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού σωματείου Άλλη Όψη (www.alli-opsi.gr) που έχει στόχο την προώθηση του αθλήματος, την προσέγγιση νέων ενδιαφερομένων και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Στην αποστολή συμμετέχουν 16 συνολικά άτομα, εννέα από τα οποία είναι αθλητές με τετραπληγία και επτά είναι βοηθοί. Αξίζει να αναφερθεί ότι την πρώτη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας Ράγκμπι με Αμαξίδιο, καλωσορίζει και η διοργανώτρια αρχή του τουρνουά στην κεντρική της ιστοσελίδα www.bernd-best-turnier.de.

50 συνολικά ομάδες από Ευρώπη - Καναδά - Νέα Ζηλανδία, χωρισμένες σε 4 ομίλους ανάλογα με το επίπεδο δυναμικότητάς τους, 350 αθλητές με αναπηρία, 3 κλειστά στάδια, 11 γήπεδα, 250 εθελοντές. Για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Bernd Best Tournament διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας. Μερικοί από τους σπουδαιότερους παίχτες του κόσμου στο χώρο του Ράγκμπι με Αμαξίδιο και πάρα πολλοί νέοι φιλόδοξοι παίχτες, προσφέρουν ένα συναρπαστικό και πολύ εντυπωσιακό θέαμα.

                Οι αθλητές της «The Greeks» θα λάβουν το βάπτισμα του πυρός με δύο αγώνες που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 15 Απριλίου κόντρα στις ομάδες Valhalla Warriors Black και Gaelic Warriors. Ο αρχηγός της αποστολής Αλέξανδρος Γαλινάκης δήλωσε: «Πιστεύω πως η καλή φυσική μας κατάσταση, σε συνδυασμό με το πάθος μας, θα οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι, ακόμα και σε μετάλλιο στον όμιλό μας. Είμαστε βέβαιοι πως η παρουσία μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα συμβάλλει στη διάδοση του αθλήματος στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή νέων παιχτών». 

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: