Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

5ψυχος ο ΠΑΟ μέσα στη Βαρκελώνη

Πολύ σκληρός για να πεθάνει φάνηκε ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός κόντρα στη Μπαρτσελόνα.



Ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Βαρκελώνη με το «διπλό» (75-71) και απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο μεγάλη ομάδα είναι φέρνοντας τη σειρά στα ίσα.


Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξαν την ποιότητά τους και τον χαρακτήρα τους, όταν στα μέσα του β' δεκαλέπτου βρέθηκαν να χάνουν με 16 πόντους (28-12), όμως κατόρθωσαν να κάνουν το "μπρέικ" και να φέρουν τη σειρά στην Αθήνα.
Εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος στα πρώτα δέκα λεπτά υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη (συγκεκριμένα έξι) και δεν έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η Μπαρτσελόνα να πάρει από νωρίς το προβάδισμα με 11-3. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν έμειναν μέσα στο ματς, όμως όχι για πολύ, καθώς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τους βρήκε πίσω στο σκορ με επτά πόντους (17-10).


Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα στη δεύτερη περίοδο, όταν οι «μπλαουγκράνα» στο 15’ έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +16 (28-12). Σε εκείνο το σημείο ο παίκτης που έδωσε λύσεις στο «τριφύλλι» ήταν ο Ρομέιν Σάτο ο οποίος πήρε το όπλο του και με επτά συνεχόμενους πόντους μείωσε 28-19. Η διαφορά κυμάνθηκε σε αυτά τα επίπεδα, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ να προηγείται με 38-28.


Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό. Η καλή αμυντική συμπεριφορά ήταν ξεκάθαρη και παρά το γεγονός ότι ο Ναβάρο και ο Άντερσον σημείωσαν κάποια πολύ δύσκολα καλάθια –τριών πόντων-, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά με ηγέτη τον αρχηγό της Δημήτρη Διαμαντίδη, μπήκε ξανά στο κόλπο της νίκης και μείωσε με τρίποντο του Σάτο, ακριβώς με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου σε 57-56.


Από εκεί που σταμάτησε στην τρίτη περίοδο συνέχισε και στην τελευταία ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του «Ζοτς» κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο πεντάλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 68-62 αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» ξέφυγαν ακόμα και με οκτώ πόντους (72-64), όμως τότε ανέλαβε δράση ο Ναβάρο ο οποίος με ένα απίστευτο τρίποντο από τα οκτώ μέτρα μείωσε σε 72-67 με τρία λεπτά για το φινάλε. Μία βολή του Βάσκεθ μετέτρεψε το σκορ σε 72-68 όμως στο επόμενο λεπτό δεν σημειώθηκε κάποιος πόντος. Ο Ναβάρο στα 23 δευτερόλεπτα με καλάθι και φάουλ έκανε το σκορ 72-71. Όμως ο Παναθηναϊκός με μία βολή του Διαμαντίδη και ένα κάρφωμα του Μπατίστ, έγραψε στον φωτεινό πίνακα το τελικό σκορ.
Δεκάλεπτα: 17-10, 38-28, 57-56, 71-75.


Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάντα, Ρούμπιο 6, Λάκοβιτς 5 (1), Ναβάρο 19 (3), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 11, Ίνγκλις, Εν Ντονγκ 10, Μόρις, Λόρμπεκ 7 (1), Άντερσον 11 (2), Γκριμάου.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 1, Περπέρογλου, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Σάτο 18 (4), Νίκολας 10 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17 (3), Βουγιούκας, Καλάθης 8 (1), Καϊμακόγλου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: