Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Επίθεση χάκερ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Mεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο τους δέχθηκαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Εξωτερικής Δράσης, δυο 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα euobserver. Η Επιτροπή δεν θέλησε να σχολιάσει τη φύση της επίθεσης παραπέμποντας σε λόγους ασφαλείας, θυμίζοντας, ωστόσο, ανάλογη επίθεση που είχε δεχτεί το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών πέρυσι, λίγο πριν από τη σύνοδο του G20.


Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρατήρησαν πως «συχνά» οι υπηρεσίες της ΕΕ δέχονται επιθέσεις στον κυβερνοχώρο τους, όμως τούτη τη φορά ήταν μία επίθεση «μεγάλης κλίμακας».
Μόλις οι αρμόδιες υπηρεσίες αξιολόγησαν τον κίνδυνο ενημέρωσαν τους εργαζόμενους με ένα email και για να εμποδίσουν την πρόσβαση των χάκερς σε διαβαθμισμένες πληροφορίες έκλεισαν τη ροή εισόδου των email, την εσωτερική διαδικτυακή λειτουργία και ζήτησαν από το προσωπικό να αλλάξει τους κωδικούς εισόδου του.

Ήδη από πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε οργανώσει μιαν άσκηση προσομοίωσης για υποθετική επίθεση στον κυβερνοχώρο. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της άσκησης «Cyber Europe 2010», ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες χάραξαν ένα σχέδιο απόκρουσης προσομοιωμένων επιθέσεων εκ μέρους πληροφορικών πειρατών, που «απέβλεπαν» στην παράλυση καθοριστικών επιγραμμικών υπηρεσιών σε πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: