Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα ο πόλεμος στη Λιβύη

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό την πίεση των επιταγών της Τρόικας των δανειστών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε από του βήματος της Βουλής ότι η παροχή διευκολύνσεων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Λιβύη μας κοστίζει το …ευτελές ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ το μήνα.

«Συνεπώς, αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ», εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια αλλά περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων και μόνο και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της Ε.Ε.».

Εκτίμησε επίσης ότι «μια στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Η λύση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική και διπλωματική. Η οποία θα σέβεται την ενότητα, την ακεραιότητα της εθνική κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμα των πολιτών της να κάνουν τις δικές του επιλογές δημοκρατικά μέσα σε ένα κράτος δικαίου».

Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: