Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τώρα είναι η ευκαιρία!


Ο Παναθηναϊκός έχει την μεγάλη ευκαιρία να πάρει αύριο την πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπως έγραψε στο προσωπικό του blog ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Η σειρά των αγώνων με την Μπαρτσελόνα βρίσκεται πλέον στην κόψη του ξυραφιού. Πήραμε μία δύσκολη νίκη χθες στο βράδυ μπροστά στο κοινό μας και μαζί το προβάδισμα για πρώτη φορά στη σειρά. Ομως η χθεσινή αναμέτρηση αποτέλεσε παρελθόν ταυτόχρονα με το άκουσμα της κόρνας της λήξης. Κι έτσι ακριβώς έπρεπε να γίνει αφού οι δύο νίκες δεν είναι αρκετές για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Χρειάζονται τρεις κι εμείς θα την επιδιώξουμε αύριο το βράδυ σε άλλο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Από τη στιγμή που νικήσαμε μέσα στη Βαρκελώνη ο επόμενος στόχος μας ήταν νίκες στα δύο ματς μέσα στο ΟΑΚΑ. Τον έχουμε πραγματοποιήσει κατά το ήμισυ και μένει άλλη μία νίκη για να κλείσουμε τη σειρά.

Όλα τα παιδιά στην ομάδα γνωρίζουμε ότι αύριο θα είναι μία άλλη μέρα, ένας διαφορετικός αγώνας, που δεν θα έχει σχέση με τον χθεσινό. Βεβαίως παρουσιάζεται μπροστά μας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σφραγίσουμε την πρόκριση και δεν πρέπει να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Ελπίζω και στο τέταρτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα να μπούμε στο γήπεδο με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, όπως συνέβη στα προηγούμενα ματς.

Αυτό που επιθυμώ είναι να περιορίσουμε τα λάθη, γιατί εδώ που φτάσαμε πληρώνονται ακριβά. Με τη συγκέντρωση στο απόλυτο, μπορούμε να ελέγξουμε τον αριθμό των λαθών μας και κατ’ επέκταση να μη δώσουμε επιπλέον κατοχές ή προϋποθέσεις για εύκολο καλάθι στην Μπαρτσελόνα.

Τα λάθη οφείλονται είτε στην κούραση, σωματική και πνευματική που υπάρχει ή σε μερικές στιγμές όπου χάνεται η αυτοσυγκέντρωση. Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν παίζουμε μόνοι μας στο γήπεδο. Απέναντί μας βρίσκεται μία σπουδαία ομάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, που πάντοτε παίζει καλά και πιέζει σε όλο το γήπεδο.

Όπως και να ‘χει πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για άλλη μία βραδιά και ν’ αφήσουμε ό,τι έχουμε πάνω στο παρκέ στη διάρκεια της μάχης. Για τον Παναθηναϊκό, την ιστορία του και για τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται».

Επιμέλεια: Στασινή Φύτρου





Δεν υπάρχουν σχόλια: