Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μια τρύπα στο... νερό

Παρακολουθώντας τις αναμετρήσεις της Λίβερπουλ με την Μπράγκα, μου ήρθαν στο μυαλό οι ομοιότητες της ποδοσφαιρικής ομάδας με το γνωστό σε όλους μας... νερό.

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Το νερό. Το οποίο σαν κύρια γνωρίσματα έχει το ότι είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο.

Κάτι δηλαδή αρκετά κοντινό με τη Λίβερπουλ των δύο αναμετρήσεων απέναντι στην Μπράγκα. «Άχρωμη», παρά το κόκκινο της φωτιάς στη φανέλα, «άοσμη», παρά τους τόνους ιδρώτα του Κάουτ και «άγευστη», όπως... συνηθίζει να είναι η αγγλική κουζίνα. Έτσι ήταν και η Λίβερπουλ που σε 180' ποδοσφαίρου με αντίπαλο την... Μπράγκα, δεν κατάφερε να βάλει γκολ!

Δεν κατάφερε να βάλει γκολ στην Μπράγκα που «άρπαξε» έξι από την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς». Στην Μπράγκα των Μοράες, Μιγκέλ Γκαρσία, Παουλάο, Ροντρίγκεζ, Σίλβιο, Λεάντρο. Στην Μπράγκα των μηδέν(0) ,ευρωπαϊκών τίτλων... Από αυτή την ομάδα αποκλείστηκε η Λίβερπουλ.

Πως όμως να καταφέρει να προκριθεί η Λίβερπουλ, όταν το αναχρονιστικό ποδόσφαιρο της «γιόμας», ήταν το βασικό συστατικό του παιχνιδιού της; Πώς να προκριθεί όταν στην αρχική της ενδεκάδα αγωνίζονται παίκτες όπως ο Γουίλσον(!), ο ανύπαρκτος στο δεύτερο ματς Κόουλ, ο... συνταξιούχος όπως αποδεικνύεται Μάξι Ροντρίγκεζ , ενώ χρησιμοποιείται σαν αλλαγή ο... Ν' Γκογκ;

Ο μόνος αγγλικός σύλλογος με τα 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, νοσεί βαθιά. Και δεν φταίει μόνο το ότι βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον Κάραχερ να γεμίζει ψάχνοντας το κεφάλι του Κάρολ. Δεν φταίει μόνο το ότι οι «κόκκινοι» έκαναν δύο ευκαιρίες σε όλο τον αγώνα. Και σίγουρα δεν φταίει η... τύχη που επικαλέστηκε ο Νταλγκλίς.

Ο οποίος Νταλγκλίς δήλωσε επίσης : «Δεν υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές [...] Όπως είπα, το γεγονός ότι το γκολ της πρόκρισης προήλθε από πέναλτι, είναι αντικατοπτρισμός του πόσο μικρή ήταν η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Συγγνώμη Κένι, αλλά εσύ θα έπρεπε να γνωρίζεις καλύτερα απ' όλους ποιον σύλλογο προπονείς. Το ότι «δεν υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές», δεν είναι θέμα μόνο επειδή η Λίβερπουλ έχει αυτούς τους παίκτες. Είναι και θέμα προπονητή. Και το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την... Μπράγκα, πρέπει να προβληματίσει πρώτα απ' όλα τον ίδιο της των προπονητή.

Κλείνοντας, ας δούμε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν χτες για τη Λίβερπουλ:Ρέινα, Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Γουίλσον, Μάξι (75' Σπίρινγκ), Λούκας, Μεϊρέλες, Κόουλ (75' Ν'Γκογκ), Κάρολ, Κάουτ.
Ειλικρινά, πόσοι από αυτούς είναι άξιοι να φοράνε την φανέλα μιας εκ των ιστορικότερων ομάδων του πλανήτη;

Η Λίβερπουλ, χρειάζεται πολλές αλλαγές, σε πολλούς τομείς εάν θέλει να επανέλθει στους τίτλους και να ξαναδημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα σκορπίζει τον φόβο και τον τρόμο στο πέρασμα της.

Και για να χρησιμοποιήσω και εγώ το ρητορικό σχήμα της επίζευξης που τόσο πολύ «πουλάει» τελευταία, θα πω ότι η Λίβερπουλ πρώτα και πάνω απ' όλα χρειάζεται παίκτες, παίκτες, παίκτες...

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Poly wraio to ar8ro soy file..an kai 8a'8ela na'xame nikhsei re gmt!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο παραλληλισμός που έκανες με το νερό ήταν πολύ εύστοχος!! Αν και όπως λέει και ο προηγούμενος..μακάρι να μην είχαμε χάσει και ειδικά χωρίς μάχη και ψυχή, γιατί όντως δεν υπήρχαμε..
Ελένη