Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αυτή είναι η πιο διάσημη καμαριέρα του κόσμου; - 13 τ.μ. κελί και μπέργκερ γαλοπούλας για τον Στρος Καν



- Η φωτογραφία ήρθε στο φως το πρωί μέσω Twitter 
- Δεν έχει επιβεβαιωθεί εαν είναι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία
- Το μυστηριώδες σαββατοκύριακο του Στρος Καν στη Νέα Υόρκη
- Η συνέντευξη του αδερφού της καμαριέρας
- Η αμφισβήτηση και οι κουβέντες για σκευωρία των υποστηρικτών του Στρος Καν


Από το πρωί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η φωτογραφία μιας κοπέλας η οποία φέρεται να είναι η καμαριέρα Οφηλία Φαμοντιτίνα, την οποία προσπάθησε να βιάσει σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Ωστόσο κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει εαν πρόκειται για την γυναίκα η οποία έστειλε στην φυλακή τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του πλανήτη.

Η 33χρονη γυναίκα, με καταγωγή από τη Σενεγάλη και μητέρα μιας 9χρονης κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνη της, βρίσκεται σε μέρος που κανείς δε γνωρίζει, προκειμένου να μην την "ενοχλήσουν" τα διεθνή ΜΜΕ, που τις τελευταίες 3 μέρες ασχολούνται εκτενώς με την πολύκροτη υπόθεση. 

Πολλά στοιχεία για το φερόμενο ως θύμα του Ντομινί Στρος Καν δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ακόμη και ο αδερφός της, 43 ετών και μάνατζερ ενός καφέ στο Χάρλεμ, μίλησε στη Daily Mail υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. 
Στο όνομα της Οφηλία υπήρχε και λογαριασμός στο Facebook. Αλλά έκλεισε τις τελευταίες ώρες. 

Ο Στρος Καν βρίσκεται πλέον σε μια από τις πιο διάσημες φυλακές των ΗΠΑ, στις φυλακές Ράϊκερς της Νέας Υόρκης. Αυτό θα είναι το "σπίτι" του για τις επόμενες τρεις ημέρες έως ότου οδηγηθεί ξανά μπροστά στο δικαστηριο, αυτή τη φορά κλεισμένων των θυρών, προκειμένου οι ένορκοι ν' αποφασίσουν αν είναι ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel. Η δίκη έχει οριστεί για τις 20 Μαϊου.

Oι φυλακές Ράϊκερς έχουν μεγάλη προϊστορία και θεωρούνται από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά ιδρύματα με συμμορίες να τις διοικούν και για το λόγο αυτό, ο Ντομινίκ Στρος Καν θα φυλάσσεται επι 24ωρου βάσεως και δεν θα συναναστρέφεται άλλους κρατούμενους. (διαβάστε την είδηση)

Το κελί του Στρος – Καν θα είναι γύρω στα 13 τετραγωνικά. Θα πρέπει να ξυπνάει στις έξι το πρωί, ενώ τα φώτα στο κελί του θα κλείνουν στις 11 το βράδυ. Πολλοί κρατούμενοι, με καλή διαγωγή, απολαμβάνουν μια επί πλέον ώρα «αναψυχής».
Όσο για τα γεύματα, αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με το μενού στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Μανχάταν, αφού αποτελούνται από τροφές όπως μπιφτέκια γαλοπούλας, λαχανικά και φέτες ψωμιού.


Η είσοδος των φυλακών

Το ενδεχόμενο της έφεσης ήταν το πρώτο πράγμα που ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού. Κι αυτό για να αποφυλακισθεί τουλάχιστον για όσο διάστημα θα διαρκεί η δίκη του.


Ο Ντομινίκ Στρος Καν περιμένει υπομονετικά την σειρά του στο δικαστήριο της Ν.Υόρκης. Εκεί αποφασίστηκε χθες η προφυλάκισή του

Σενάρια αμφισβήτησης και ένα μυστηριώδες Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη

'Οσο καταλαγιάζει ο θόρυβος, τόσο άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Στρος Καν αλλά και δημοσιογράφοι προσπαθούν να δουν με ψυχραιμία και να βάλουν σε κάποια σειρά τα γεγονότα, όσο γίνεται τουλάχιστον και με την πληροφόρηση που παρέχεται. Πολλοί είναι αυτοί που πλεον πιο φωναχτά υποστηρίζουν οτι όλο αυτό είναι μια πλεκτάνη των πολιτικών του αντιπάλων και υποστηρίζουν οτι στην πορεία όλα θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί για ποιό λόγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ η έδρα του ΔΝΤ είναι στην Ουάσινγκτον. Οι δικηγόροι του πάντως το παρουσιάζουν ως ιδιωτική επίσκεψη.

Η αναφορά των δικηγόρων της καμαριέρας

«Στις 15:29, μια υπάλληλος του Sofitel, ηλικίας 33 ετών, καταγγέλει στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Η επίθεση έγινε στο δωμάτιο 2806 του ξενοδοχείου (...) 'Οπως αναφέρεται, στην πρώτη αναφορά της αστυνομίας, η γυναίκα μπήκε στο δωμάτιο να καθαρίσει.  Όταν η γυναίκα μπήκε στην κρεβατοκάμαρα ο ένοικος του δωματίου, Dominique Strauss-Kahn, λευκός άνδρας 62 ετών, βγήκε από το μπάνιο γυμνός, ακινητοποίησε τη γυναίκα στο κρεβάτι και έβαλε το πέος του στο στόμα της.
Στην συνέχεια ο άνδρας έφυγε από το ξενοδοχείο και πήγε στο αεροδρόμιο JFK. Εκεί, συνελήφθη από την αστυνομία". 
Αυτά περιγράφονται στην αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Από εκείνη την στιγμή, πολλές και διαφορετικές εκδοχές έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το πως πέρασε τον χρόνο του στη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Γιατί βρισκόταν στη Νέα Υόρκη το σαββατοκύριακο ο Στρος Καν;

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, έφτασε για ιδιωτική επίσκεψη στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το περιβάλλον του βρέθηκε εκεί για να επισκεφθεί μια από τις κόρες του, την Καμίλ, που κάνει μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη. 
'Ομως οι λεπτομέρειες της συνάντησής τους παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες. 'Αλλοι λένε οτι έφαγαν μαζί την Παρασκευή, άλλοι, το Σάββατο. Χθες, στο δικαστήριο ένας από τους δικηγόρους του επιβεβαίωσε οτι ο πελάτης του δεν έφυγε από το ξενοδοχείο αλλά επέστρεψε για μεσημεριανό μαζί με ένα πρόσωπο που μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Η ώρα του Check Out

Ο σοσιαλιστής ηγέτης έκανε ο "check out" από το ξενοδοχείο του κοντά στην Times Square μεταξύ 13:38 μ.μ. 12:28 μ.μ..
Η καμαριέρα μπορεί να είχε μπει νωρίτερα στην σουίτα αφού έχει το δικό της κλειδί όπως όλο το προσωπικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εντολή από την ρεσεψιόν για να καθαρίσει ένα δωμάτιο. 

Σε αυτό το ξενοδοχείο ο Στρος Καν δεν έμενε για πρώτη φορά. Είχε ξαναπάει τουλάχιστον άλλες 5. Και επειδη ηταν τακτικός πελάτης του παραχωρήθηκε αυτή τη φορά η σουίτα προς 525 δολάρια έναντι 3.000 που είναι η τιμή πόρτας.

Αυτό που κάνει επίσης εντύπωση είναι το γεγονός οτι αυτό το ταξίδι οργανώθηκε λίγο βιαστικά. Το εισιτήριο κλείστηκε στις 12 Μαϊου, δηλαδή μόλις την Πέμπτη από το σύστημα κρατήσεων Gaetan για την Air France και  η ώρα της επιστροφής είχε αλλάξει τουλάχιστον μία φορά.

Τι λέει ο αδερφός της καμαριέρας

Για πρωτη φορά άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της Οφηλίας, έδωσε συνέντευξη σε ΜΜΕ. Μιλώντας στην MailOnline είπε οτι εκείνος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε η αδερφή του και έκλαιγε με λυγμούς μετά την επίθεση. Εκλαιγε και ψέλλιζε: «Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ άσχημο». 
Ο αδερφός της της είπε να μην πει τίποτε σε κανέναν και αμέσως έψαξε να βρει δικηγόρο για να την υπερασπιστεί.
«Είναι μία γυναίκα που εργάζεται πολύ σκληρά και δεν πειράζει κανένα. Είμαστε μετανάστες από τη Δυτική Αφρική, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και το μόνο που θέλει είναι η δουλειά της» είπε ο αδερφός της στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Την αγαπάω πολύ, είναι η μικρή μου αδερφή και τώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται. Βρίσκεται σε ένα απολύτως ασφαλές μέρος και θα μείνει εκεί το επόμενο διάστημα».

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: