Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μνημόνιο στην υγεία, μνημόσυνο στους ασθενείς

Ο νευροχειρούργος Παύλος Παπανικολάου, μιλά στους συντελεστές του Debtocracy για την εφαρμογή του μνημονίου στην Υγεία. Οι τραγικές ελλείψεις και ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.
Οι  συντελεστές του Debtocracy, μετά την απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου και ως προς τη χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ και  αφού «ανέβηκε» στο διαδίκτυο, είχαν προαναγγείλει ανάλογες προσπάθειες.

Ο Παύλος Παπανικολάου, νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (αντιμετώπισε τον τραυματισμό του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά),   μίλησε στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ για το πώς η εφαρμογή του μνημονίου στον τομέα της Υγείας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια ζωών.

Ο γιατρός κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, μιλά για το απαράδεκτο μέτρο του "εισιτηρίου" στα επείγοντα, που αποκλείει φτωχούς πολίτες από τις πρώτες βοήθειες και προειδοποιεί για τον κίνδυνο της μείωσης του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα.

Εξηγεί ακόμα το πώς η δημόσια Υγεία μετατρέπεται σε ιδιωτική και υποστηρίζει ότι ενώ εφαρμόστηκαν περικοπές στις προσλήψεις με στόχο οι δαπάνες για την υγεία να φτάσουν σε επίπεδα υποσαχάριας Αφρικής, την ίδια στιγμή οι περικοπές ως προς τις προμήθειες μεγάλων φαρμακευτικών είναι μηδαμινές.
 
O «γιατρός του Debtocracy» by BitsnBytes
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος
Αναδημοσίευση από: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: