Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Λουκέτο στην Ελευθεροτυπία προβλέπει ο Μπόμπολας


Ανατρίχιασαν οι επιτελείς του Έθνους που συμμετείχαν στην χθεσινή σύσκεψη με τον Φώτη Μπόμπολα.


Το (πραγματικό) αφεντικό της Μεταμόρφωσης, πρόβλεψε το κλείσιμο της Ελευθεροτυπίας και άλλων εφημερίδων και προανήγγειλε ουσιαστικά τη συγχώνευση των μεγάλων καναλιών. Ταυτοχρόνως ανακοίνωσε νέες περικοπές στον Πήγασο.

Ο Φ. Μπόμπολας εκτίμησε ότι στους επόμενους μήνες η δημοσιογραφία θα γυρίσει 30 χρόνια πίσω (!) μιλώντας με δραματικούς τόνους για το μέλλον των εκδόσεων.

Όταν είπε ότι τους επόμενους μήνες μια μεγάλη εφημερίδα θα κλείσει, το αίμα όλων, προς στιγμή, πάγωσε. Αμέσως μετά, πρόσθεσε ότι οι εφημερίδες που πιστεύει ότι θα μείνουν στα περίπτερα θα είναι το Έθνος, τα ΝΕΑ, η Καθημερινή και –ενδεχομένως- ο Ελεύθερος Τύπος.

Τότε όλοι αντελήφθησαν ότι το αφεντικό του Έθνους πιστεύει ότι η Ελευθεροτυπία οδηγείται σε λουκέτο και μαζί με αυτή και άλλες μικρότερες σε κυκλοφορία εφημερίδες.

Μιλώντας για το μέλλον των καναλιών, ο Φ. Μπόμπολας- θυμίζουμε ότι ο Πήγασος είναι το μεγάλο αφεντικό του Mega, έκανε την πρόβλεψη ότι στην ελληνική αγορά θα μείνουν δυο κανάλια, χωρίς να δίνει έστω και μικρή τύχη στο ενδεχόμενο επιβίωσης του Alter.

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά προανήγγειλε τη συγχώνευση των τεσσάρων μεγάλων καναλιών σε δύο ( Mega- Star και ANT1- Alpha) αφήνοντας χωρίς σχολιασμό το μέλλον του ΣΚΑΙ.

Σε ότι αφορά το δικό του μαγαζί, ο Φ, Μπόμπολας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε ένα χρόνο, την Άνοιξη του 2012 και δικαιολόγησε τη μείωση των μισθών κατά 10% λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αναγκασμένος να κάνει 120 απολύσεις!

Ταυτοχρόνως κοινοποίησε ότι θα προβεί άμεσα σε μειώσεις των ενθέτων, τόσο στο ημερήσιο όσο και στο Κυριακάτικο φύλλο, αλλά και σε μειώσεις των σελίδων όσων ενθέτων αποφασιστεί να συνεχίσουν να εκδίδονται.

¨Όταν οι απόψεις του Φ. Μπόμπολα άρχισαν να κυκλοφορούν, στους διαδρόμους του Έθνους και της Ημερησίας, επικράτησαν… πολικές θερμοκρασίες.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι προβλέψεις του, αν δεν επιβεβαιωθούν απόλυτα, θα επιβεβαιωθούν σε μεγάλο βαθμό…

newpost 
επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: