Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνελήφθη ο Στρος Καν!

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση κατά εργαζομένης ξενοδοχείου της Times Square, στο Μανχάταν.


Η επιχείρηση σύλληψης, όπως αναφέρει η New York Times, έγινε στις 4.45 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης (περίπου 1.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος), λίγο πριν ο Στρος Καν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό το Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Πολ Μπράουν, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ συνελήφθη στα πλαίσια έρευνας που διεξάγεται για σεξουαλική επίθεση και ανακρίνεται.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν δήλωσε ότι στον Ντομινίκ Στρος Καν δεν έχει απαγγελθεί επισήμως κατηγορία, εκτιμώντας ότι δεν θα προσαχθεί άμεσα ενώπιον δικαστή, παρά το βράδυ.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, θεωρείται ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ενώ οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να κερδίζει τον προεδρικό θώκο στις επόμενες προεδρικές εκλογές, έναντι του σημερινού προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Στρος Καν θα ταξίδευε στο Βερολίνο, όπου και είχε προγραμματίσει συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, με βασικό θέμα την ελληνική κρίση χρέους.

Αναδημοσίευση από: newscode.gr
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: