Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Νάκιτς: «Τεράστια αυτοπεποίθηση ο Παναθηναϊκός»


Ελαφρύ προβάδισμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο σημερινό τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, έδωσε στον Παναθηναϊκό ο Φράνκο Νάκιτς. Μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94.6, o πρώην φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» εξήρε την ικανότητα της ομάδας του Ομπράντοβιτς σε ματς-τελικούς, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ψυχολογία που έχουν οι «πράσινοι» λόγω της κατάκτησης της Ευρωλίγκας. 


Αναλυτικότερα τα όσα είπε ο Νάκιτς στον Νίκο Ζέρβα:

Για τον τελικό: 
«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε χρονική στιγμή που έχει τελειώσει η χρονιά. Συνήθως ήταν μέσα Φεβρουαρίου ή Μάρτη και γινόταν πριν τον τελικό της Ευρωλίγκας, με αποτέλεσμα οι ομάδες να είναι σε διαφορετικούς ρυθμούς και καταστάσεις» .

Για το ποια ομάδα έχει προβάδισμα νίκης:
«Ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Το έχουμε δει όλοι. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αγωνιστική δράση αρκετό καιρό. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς τραυματισμούς, εν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει νικήσει δύο φορές φέτος τον αντίπαλό του».

Για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από τον Παναθηναϊκό:
«Βοηθάει αυτή η κατάκτηση, γιατί η ψυχολογία σε αυτό επίπεδο μετράει πολύ, όπως και ο ρυθμός. Δεν σου λείπουν ούτε προπονήσεις, ούτε ο ρυθμός. Όταν έπαιζα έλεγα μακάρι να είναι έτσι κάθε ματς. Η αυτοπεποίθηση που έχει ο Παναθηναϊκός τώρα είναι τεράστια. Τώρα αν θα τον επηρεάσει, δεν νομίζω. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι άπειρη ομάδα. Έχει ένα προπονητή που δεν θα τους αφήσει να χαλαρώσουν, ενώ και οι παίκτες του ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δεν νομίζω ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

Έχει παίκτες κλάσης και παρά το γεγονός ότι του έφυγαν 3 πολύ καλοί παίκτες, βρήκε λύσεις. Ο Ομπράντοβιτς αποφεύγει τις παγίδες που τους στήνουν οι άλλοι προπονητές, όπως θα προσπαθήσει να του κάνει και σήμερα ο Ίβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με τον Νεστέροβιτς, ενώ θα μετρήσει και σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Σπανούλης, θα πρέπει να παίξει με πάθος και να δείξει ότι το θέλει περισσότερο. Όταν όμως κρίνεται από ένα ματς, ένας τίτλος τότε δείχνει την ικανότητά του ο Παναθηναϊκός».

Για τον περιορισμένο κόσμο στις εξέδρες:
«Έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει και να αλλάξει. Και παλιά που παίζαμε γίνονταν πράγματα αλλά δεν ξεφεύγανε από τα όρια. Και στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ πήγαιναν οπαδοί και των 2 ομάδων. Το θέμα είναι να γίνουν μέτρα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των οπαδών, να μπορεί να πάει ο άλλος με τη γυναίκα του ή το παιδί του στο γήπεδο. Είναι κρίμα να μην μπορεί να πάει κάποιος να δει έναν τελικό».

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: