Κυριακή 1 Μαΐου 2011

«Καλύτερα να μην πηγαίναμε»

Απογοητευμένος και τρομοκρατημένος εμφανίστηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αστυλογία, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του τελικού Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.



Ο έμπειρος μέσος του Ατρομήτου, δήλωσε πως θα προτιμούσε να μην έφτανε η ομάδα του στον τελικό μετά τα όσα έγιναν ενώ έκανε λόγο για τρομοκρατία από τους οπαδούς της Ένωσης.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Σφακιανάκη στην Αστυλογία:


Για τα επεισόδια και τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα; «Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα γιατί σήμερα θα μιλάγαμε για χειρότερα πράγματα. Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Όταν ένας άνθρωπος πάει στα κάγκελα και πυροβολεί με πιστόλι δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο, νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια να πούμε. Όποιος έρθει στη θέση μας θα καταλάβει τι εννοώ. Νομίζω ότι δεν  συναντάμε κάθε φορά τα ίδια όπως λένε από χθες. Είναι χειρότερα από κάθε άλλη φορά αυτά που γίνανε. Το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να μας κάνει εντύπωση είναι πως όταν ακουγόταν ο Εθνικός μας Ύμνος εμείς είχαμε στο νου μας το τι γινότανε γύρω μας. Είναι μεγάλη ξεφτίλα όλο αυτό για το ποδόσφαιρό μας και τη χώρα μας. Αντί να συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή,  γιατί έτσι έπρεπε να είναι, βλέπαμε τα επεισόδια. Δεν έχω ξαναβιώσει κάτι παρόμοιο. Έχω δει πολλά στην καριέρα μου, βίωσα να αγωνίζομαι σε άδειο γήπεδο, έχω δει πολλά ακόμα αλλά όχι κάτι παρόμοιο ποτέ ξανά. Για να καταλάβετε λέγαμε με τους συμπαίκτες μου ότι μακάρι να μην  πηγαίναμε, να μην φτάναμε στον τελικό. Δεν το χαρήκαμε. Τρομοκρατηθήκαμε».


Για την γυναίκα του και τα παιδιά του: «Έψαχνα να βρω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου 45 λεπτά μετά το παιχνίδι. Φοβηθήκαμε πολύ για τα επεισόδια γιατί γινόντουσαν ακριβώς εκεί που ήταν οι οικογένειές μας. Δεν είναι κατάσταση αυτή να βλέπεις να πετάνε φωτοβολίδες και άλλα και να βρίσκεται εκεί η οικογένειά σου. Ήμασταν σε άλλο κόσμο μετά το τέλος του αγώνα».


Για την εξέλιξη του αγώνα: «Νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε απειληθεί σε όλο το ημίχρονο και ξαφνικά πέτυχε ένα γκολ που προερχόταν και από οφσάιντ. Εκεί άλλαξε η ροή του παιχνιδιού. Βέβαια καλύτερα που δεν προηγηθήκαμε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν παίρναμε εμείς το προβάδισμα», αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως υπήρχαν χειρότερα επεισόδια από τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων».


Για τους παίκτες της ΑΕΚ: «Ακόμα και οι παίκτες της ΑΕΚ φοβόντουσαν για το πώς θα εξελιχτεί το παιχνίδι. Με οποιοδήποτε τρόπο έπρεπε να πάρει η ΑΕΚ το Κύπελλο. Αν δεν το έπαιρνε δεν ξέρω και εγώ τι θα γινόταν».


Για το ότι δεν ήταν γιορτή: «Αντί να μιλάμε για γιορτή καταντήσαμε να λέμε για ποιο λόγο πήγαμε να παίξουμε. Είναι απίστευτο.  Οι γιορτές μόνο έτσι δεν είναι. Βλέπω το αγγλικό ποδόσφαιρο για παράδειγμα και απορώ. Καμία σχέση με το δικό μας. Αντί να πέσουμε στο γήπεδο και να κλαίμε επειδή χάσαμε το Κύπελλο, φοβόμασταν πως θα βγούμε από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω ξαναδεί να γίνεται αγώνας και να βλέπεις γύρω από το ταρτάν κόσμο να κάθεται. Ο τελικός και η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι ότι καλύτερο στο ποδόσφαιρό μας. Τι θα λέω στα παιδιά μου; Ότι έπαιξα έναν τελικό σαν και αυτόν;», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος μέσος γεμάτος απογοήτευση.


Ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου μίλησε και για το πώς μπορεί να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δηλώνοντας τα παρακάτω: «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι πάνω σε αυτό θέμα, δυστυχώς. Είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας όλα αυτά. Τα ματ ήταν στα δύο μέτρα αλλά δεν έκαναν τίποτα. Λες και είχαν εντολή να μην συλλάβουν κανέναν.  Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν πηγαίναμε εμείς εκεί που γινόντουσαν τα επεισόδια θα συνεχίζονταν. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι οπαδοί και άνθρωποι της ΑΕΚ που προσπαθήσανε να τους απομακρύνουνε».


Για το ποιοι ευθύνονται: «Πιστεύω ότι όλοι έχουν βάλει το χεράκι τους για να φτάσει η κατάσταση μέχρι εδώ. Δεν μπορεί η αστυνομία να μην έχει εντολή να συλλάβει κάποιους που πετάνε με πιστόλι μπροστά στα μάτια τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινάει ένα παιχνίδι με τον κόσμο να είναι μέσα. Θα έπρεπε να μην ξεκινήσει καν».



Για το μέλλον του: «Όσο είμαι καλά στη υγεία μου θα συνεχίσω να παίζω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην συνεχίσω… Νομίζω φέτος τα πήγα μια χαρά», μας είπε σχετικά με την παραμονή στους αγωνιστικούς χώρους ενώ μας μίλησε αναφορικά με το αν υπάρχουν συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του : «Δεν έχει γίνει αυτό ακόμα. Προτεραιότητά μας ήταν αυτό το ιστορικό γεγονός για τον σύλλογο που συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου. Από δω και πέρα σιγά-σιγά θα αρχίσουμε πιστεύω να συζητάμε τόσο με τον Ατρόμητο όσο και με άλλες ομάδες αν ενδιαφέρονται. Προτεραιότητά μου είναι ο Ατρόμητος και θέλω να παραμείνω εδώ. Χαρά μου θα ήταν να μείνω στο σύλλογο».


Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας μας, ο Στέλιος Σφακιανάκης μας είπε «Συμφέρει πολλούς αυτά που γίνονται γιατί δεν φαίνονται κάποια πράγματα όπως οικονομική κρίση και οτιδήποτε άλλο. Μόνο να λέμε ξέρουμε όμως μετά από τέτοια και να τα παίζουν όλοι για 2-3 μέρες μέχρι να υπάρξει κάτι άλλο».


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: