Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Κρίσιμες ώρες για τραυματία διαδηλωτή - Βίντεο ντοκουμέντο

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 31 ετών διαδηλωτής Ιωάννης Κάφκας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στη μεγάλη σημερινή (11/5/11) διαδήλωση.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη, ενώ ιατρικές πηγές εκτιμούν ότι θα παραμείνει κρίσιμη για το επόμενο επταήμερο.

Οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτιος, οι οποίοι ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν από ποιο αντικείμενο υπέστη ο νεαρός τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σημειώνουν ωστόσο ότι μπορούν να αποβούν μοιραίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως, ο νεαρός θα ήταν ή νεκρός ή κλινικά νεκρός.



Ο ασθενής θα παραμείνει σε νάρκωση για τις επόμενες ώρες και σύμφωνα με τις ανωτέρω ιατρικές πηγές, είναι πολύ πιθανό, εάν και εφόσον ξεπεραστεί ο κίνδυνος, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που του προκάλεσε το χτύπημα να του επιφέρει μόνιμες ή λιγότερο μόνιμες βλάβες.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε ο άτυχος διαδηλωτής. Στο μεταξύ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο τραυματισμός του διαδηλωτή, σύμφωνα με πληροφορίες, Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ μαζί με δύο αξιωματούχους μετέβη στο νοσοκομείο προκειμένου να πάρει κατάθεση, χωρίς όμως να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του νεαρού. Εκεί δέχθηκαν προπηλακισμούς από συγκεντρωμένους.

Το site tvxs.gr πάντως, δημοσιεύει το παρακάτω βίντεο μαζί με τις φωτογραφίες που βλέπετε εδώ. Ακολουθεί το ρεπορτάζ του tvxs.gr:

« Η φωτογραφία που παρουσιάζει το Tvxs δείχνει πως αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία οι διαδηλωτές στις σημερινές συγκρούσεις, οι οποίες οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό διαδηλωτή στην Αθήνα. Ο αστυνομικός χτυπάει πολίτη χρησιμοποιώντας την σιδερένια λαβή του γκλομπ, πρακτική που απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο και τους κανόνες εμπλοκής της ΕΛΑΣ.

Ο Γιάννης Καφκάς, ο 30χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Νίκαιας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τους γιατρους του νοσοκομείου, η εγχείρηση του για πολλαπλά κρανιοεγκεφαλικά κατάγματα, διήρκησε τέσσερις ολόκληρες ώρες. Το επόμενο 48ωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

Συμμετείχε στο μπλοκ του ΝΑΡ(Νέο Αριστερό Ρεύμα) το οποίο δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Είχαν προηγηθεί μικροσυγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και ρίψη μολότωφ από άλλες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά τα γεγονότα δεν είχαν πάρει μεγάλη έκταση. Οπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο, η αστυνομική βία ήταν ανεξέλεγκτη και ξεπέρασε κάθε προηγούμενα», καταλήγει το ρεπορτάζ του γνωστού site.



Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: