Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Φυλάκιση για Θάνου, Κεντέρη!


Καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο για τους Κατερίνα Θάνου, Κώστα Κεντέρη και Χρήστο Τζέκο, που τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του τροχαίου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το οποίο έκρινε σκηνοθετημένο.
Επτά χρόνια μετά, η ετυμηγορία για τους Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο, καθώς και για τους δύο αυτόπτες μάρτυρες του υποτιθέμενου τροχαίου και τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ ήταν καταδικαστική. Το δικαστήριο επέβαλε 31 μήνες φυλάκιση με αναστολή στους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου και 33 μήνες φυλάκιση, επίσης με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς και 15.000 ευρώ πρόστιμο στον Χρήστο Τζέκο.
Οι ποινές για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ήταν έξι έως οκτώ μήνες στους επτά γιατρούς, 15 μήνες στον αυτόπτη μάρτυρα Ζωγράφο και επτά μήνες στον αυτόπτη μάρτυρα Σακελλαρίου. Όλες οι ποινές είναι εξαγοράσιμες και οι δικηγόροι τόσο των Ολυμπιονικών όσο και του προπονητή αναμένεται να συνεχίσουν την υπόθεση στο Εφετείο.
Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου μόνο στην περίπτωση των αθλητών και όχι του Τζέκου, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα όταν άκουσε την πρόταση της έδρας.
Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν τα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τους δύο αθλητές, παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις για τους γιατρούς, ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών για τον προπονητή και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές για τους αυτόπτες.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: