Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγές στα ελαστικά από το 2012 στο WRC

Τα πληρώματα θα έχουν μόλις ένα σετ ελαστικών για μία ολόκληρη ημέρα.


Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στον τομέα των ελαστικών από το 2012, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται από τη συγκεκριμένη χρονιά τα πληρώματα να έχουν μόλις ένα σετ ελαστικών στη διάθεση τους για μία ολόκληρη ημέρα!


Αυτό το σενάριο, το οποίο περιορίζει δραστικά τον αριθμό που θα έχουν στη διάθεση τους τα πληρώματα, είναι μία ιδέα του προέδρου της FIA, Jean Todt με στόχο την μείωση του κόστους, την ώρα που η Michelin ήδη προετοιμάζεται για αυτό το ενδεχόμενο. Η χρήση των ελαστικών και ο αριθμός τους, έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία 10 χρόνια, με τα πληρώματα να έχουν σήμερα μόλις δύο σετ ελαστικών στη διάθεση τους κάθε ημέρα του αγώνα. Θυμηθείτε, ότι παλιότερα τα πληρώματα άλλαζαν ελαστικά στο τέλος κάθε ειδικής. Όμως, ο Todt θεωρεί (όπως και ο προκάτοχος του Max Mosley) ότι οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόλις ένα σετ ελαστικών και είναι έτοιμος να προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχου κανονισμού. Ο πρόεδρος της FIA, δήλωσε συγκεκριμένα: «Όταν αναφέρουμε ότι οι αγώνες θα πρέπει να έχουν το χαρακτήρα αντοχής και περιπέτειας, το να χρησιμοποιήσουν μόλις ένα σετ ελαστικών την ημέρα θα μειώσει το κόστος, και είναι κάτι που μπορεί να γίνει».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Michelin, Nick Shorrock, δήλωσε σχετικά: «Όταν το συζητήσαμε με τη FIA και άλλες εταιρίες ελαστικών, είδαμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το μέσο όρο ζωής των ελαστικών. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε επάνω σε αυτό και δεν είναι μακριά η μέρα, το 2012, που πιθανότατα να μας ζητήσουν να το εφαρμόσουμε μέσω των κανονισμών». Η Michelin θα είναι αυτή που θα εφοδιάσει με ελαστικά και τις τρεις ομάδες που θα ακολουθήσουν το WRC το 2011.

επιμέλεια:Δημήτρης Μαρμαρινός
Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: