Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Tα ασημικά της δημόσιας περιουσίας ετοιμάζεται να ξεπουλήσει η Κυβέρνηση. Προσπαθώντας αγωνιωδώς να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτεί το Μνημόνιο, ετοιμάζεται να προβεί σε εκχώρηση σε ιδιώτες συνολικά 22 κερδοφόρους δημοσίους φορείς αντί πινακίου φακής, αλλά και 15 ακίνητα φιλέτα που ανήκουν στην κατοχή του, προκειμένου να συγκεντρώσει 7 δις ευρώ μέχρι το 2013.
Συγκεκριμένα, το δρόμο της ιδιωτικοποίησης παίρνουν τα λιμάνια, το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", το Καζίνο της Πάρνηθας, η ΛΑΡΚΟ, η ΕΥΔΑΠ, ορισμένα περιφερεακά αεροδρόμια, τα ΕΛΤΑ, η Εγνατία και η Αττική Οδός, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.α. Τις συγκεκριμένες αποφάσεις έλβε η διυπουργική επιτροπή, η οποία επισφράγισε και την άμεση αξιοποίηση, με τη διαδικασία του fast track του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Είναι τόσο μεγάλη η βιασύνη της Κυβέρνησης, που σπεύδει να εκχωρήσει ακόμη και τα δικαιώματά της επί του Εθνικού και του Λαϊκού Λαχείου, τα οποία αποτελούν σταθερή και αξιόπιστη πηγή εσόδων του Δημοσίου επί πολλά χρόνια, με μηδαμνό κόστος. Παράλληλα, δεν ειπώθηκε το παραμικρό για το αν θα προχωρήσει η απαίτηση της τρόικας περί ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Αττικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία θα σημάνει και την κατάρρευση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης περί ενός συαθερού κρατικού τραπεζικού πυλώνα.
Όπως βλέπουμε, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δυστυχώς καθόλου ευχάριστες. Η Κυβέρνηση, στο βωμό του Μνημονίου, σπεύδει να ξεπουλήσει τα ελάχιστα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού ανερυθρίαστα και ανεμπόδιστα...

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: