Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Εντονότατο προβληματισμό στην Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική προκαλεί η νέα εντυπωσιακή σε ισχύ βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δύο μόλις μέρες πριν το νέο έτος.
Στις 7:38 το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και προειδοποίησε ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ. Πράγματι, στις 8:20 ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός, κατά πάσα πιθανότατα αποτελούμενος απο ANFO, εξεράγγη έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που η γύρω περιοχή θύμηησε αμέσως μετά βομβαρδισμένο τοπίο. Οι εξωτερικοί χώροι του Πρωτοδικείου κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν, ενώ 10 αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, με σημαντικότατες ζημιές να έχουν υποστεί και παρακείμενα κτήρια. Ο ικανός χρόνος προειδοποίησης υποδηλώνει την πρόθεση των δραστών να μην υπάρξουν θύματα, τα οποία σίγουρα θα ήταν πολλά, αν η αστυνομία δεν προλάβαινε να αποκλείσει εγκαίρως την περιοχή, όπως και έκανε.



 Αναφορικά με το στόχο, αυτός θεωρήθηκε σχετικά εύκολος, καθώς το Πρωτοδικείο φυλάσσεται από μόνο ένα άτομο ανά βάρδια, ενώ δεν διαθέτει αξιόπιστη παρακλούθηση με κάμερες και παρέχει σχετικά εύκολες διόδους διαφυγής, ενώ έντονο συμβολισμό για την Αντιτρομοκρατική υπέχει και η οδός στην οποία βρίσκεται, που είναι σημαδεμένη από παλαιότερες υποθέσεις τρομοκρατίας. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη επάνω σε μηχανάκι, του οποίου η κλοπή από την περιοχή του Γαλατσίου είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ώρες. Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε έντονη κινητοποίηση, και προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ. Πάντως, όπως βλέπουμε, οι βομβιστικές επιθέσεις δεν σταματάνε ούτε στην περίοδο των εορτών.

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: