Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη και Γιορτές στο +5!‏

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το AEL FC Arena και πλέον έχει τον άτυπο τίτλο του "Πρωταθλητή Χειμώνα" με +5 από τον δέυτερο Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες νίκησαν την Λάρισα με σκορ και άφησαν τους γηπεδούχους κολλημένους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως να κάνουν κάποια καλή ευκαιρία. Η Λάρισα απείλησε στο 11' με τον Μπλάζεκ να μπαίνει στην περιοχή του Ολυμπιακού βγάζοντας μια καλή σέντρα-σουτ που έκοψε ο Παπαδόπουλος. Η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 13' με τον Ζαιρί να κάνει ένα σουτ με το δεξί το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Αμπάρης. Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο από το 30'-35' έφερε το γκολ της νίκης για την ομάδα του Βαλβέρδε με τον Μέλμπεργκ να κάνει ένα σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή και ο Κατσιαρός προσπαθώντας να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΛ ήρθε στο 41' όταν ο Κουζέν με όμορφη ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού κάνοντας ένα σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Πάρντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά πιέζοντας τον Ολυμπιακό με κορυφαία φάση όταν ο Μετίν βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Ουρτάδο στο 53', με τον Πειραιώτη διαιτητή Σπάθα να μην δείχνει το σημειο του πέναλντι σε μια φάση που φαίνεται να κάνει λάθος. Η Λάρισα ήταν καλύτερη σε όλο το β' ημίχρονο έχοντας την κατοχή της μπάλας απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έμοιαζε να θέλει μόνο να κρατήσει την νίκη. Στο 67' το ματς διακόπηκε για 5' περίπου λεπτά λόγω μιας έντασης που δημιουργήθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ παικτών των δύο ομάδων. Όταν ξαναξεκίνησε ο αγώνας, η ομάδα του Άντερσεν προσπάθησε να πετύχει κάτι καλό δημιουργόντας κάποιες καλές φάσεις δίχως όμως κάποιο καλό αποτέλεσμα. Ο Χολέμπας έχασε στο 90' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πετύχει δεύτερο τέρμα και να σφραγίσει την νίκη για την ομάδα του όταν αστόχησε σε σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΛ.



ΣΚΟΡΕΡΣ: 35' αυτ. Κατσιαρός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Ιγκλέσιας, 42' Κατσιαρός, 72' Σίμιτς, 72' Ιγκλέσιας - 72' Μιραλάς

ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Βελάσκο (90' Αμπουχατζίρα), Κατσιαρός, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Μετίν, Σίμιτς (83' Γκέρεμι), Μπλάζεκ (73' Φαλάγγας), Κουζέν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα (84' Μοδέστο), Ζαϊρί, Ριέρα (61' Χολέμπας), Φουστέρ (89' Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: