Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑ ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ανεστάλησαν οι εξαγγελθείσες για τις 29 και 30 του μήνα κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας  (ΟΣΥΠΑ), που απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα την κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.
Μετά από συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα, οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι ικανοποιήθηκε μέρος των αιτημάτων τους, και αυτό τους οδήγησε στην αναστολή της κινητοποίησής τους, η οποία πάντως είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μετάταξη στην ΥΠΑ 500 μηχανικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, γεγονός που όπως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός απρουσιάζει δυσκολίες.Υποσχέθηκε, δε, ότι η κυβέρβηση θα επανέλθει με σχετικό νομοσχέδιο, που θα αξιοποιεί ορθολογικά τους εργαζομένους της Ολυμπιακής κατά το συμφερότερο για το κράτος τρόπο.
Αποτελεί ευχάριστο γεγονός ότι αποφεύχθηκε η ταλαιπωρία κατά τις γιορτινές ημέρες χιλίαδων επιβατικου κοινού. Απαιτείται πάντως η Κυβέρνηση να επιλύσει το ζητημα με αποφασιστικό τρόπο, ώστε να μην επανέλθουν οι εργαζόμενοι με νέες κινητοποιήσεις και να αποφευχθούν νέες εστίες έντασης σε έναν νευραλγικό τομέα της Δημόσιας Διοίκησης...

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: