Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΜΜ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Tο σχοινί στα άκρα είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας. Μετά τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων, που έφτασαν στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης χιλιάδες επιβατικού κοινού, ανακοίνωσαν χτες τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και από τη νέα χρονιά. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει εξαγγελθεί ως εξής:

  • 3 Ιανουαρίου: Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
  • 5 Ιανουαρίου: Δεν θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
  • 10 Ιανουαρίου: Δεν θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Ο αρμόδιος Υπουργός Δημήτρης Ρέππας προειδοποίησε τους συνδικαλιστές ότι "παίζουν με τη φωτιά", ενώ εξέφρασε την απορία του για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αφού όπως δήλωσε, το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων τους έχει ικανοποιηθεί. Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των δράσεών τους, και καλούν τους εργαζόμενους στα λοιπά μέσα μεταφοράς να συμμετάσχουν και αυτοί στον αγώνα τους.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα καθορίζει την ανώτατη επιτρεπτή χρέωση στις ταρίφες των ταξί για τη διαδρομή Κέντρο Αθήνας-Αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, το πλαφόν ορίζεται στα 35 ευρώ, για οποιαδήποτε διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας, εντός του μικρού δακτυλίου, μέχρι και τον Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, και 50 ευρώ για την διπλή ταρίφα, μετά τις 12 το βράδυ. Αναμένεται να προκληθούν και νέες αντιδράσεις από τον κλάδο των  ταξιτζήδων, που προς το παρόν δηλώνουν σε κατάσταση αναμονής.

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: