Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζει στο +7...

Ολοκληρώθηκε χτες (6/2) η 21η αγωνιστική της Superleague, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την Skoda Ξάνθης με σκορ 1-0, πετυχαίνοντας έτσι την 10η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα σημειώνοντας και την 10η σερί επικράτησή του στο "Γ. Καραϊσκάκης" στη φετινή περίοδο. Έτσι, με αυτή τους τη νίκη οι Πειραιώτες έφτασαν τους 54 βαθμούς, διατηρώντας το +7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν στο ματς υποτονικά, αλλά είχαν την κατοχή της μπάλας σε ολόκληρο το παιχνίδι (67% - 33%). Το μοναδικό  γκολ της αναμέτρησης, σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1), έπειτα από κεφαλιά του Φουστέρ και τη μπάλα να βρίσκει στον Αντεφέμι της Ξάνθης πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Κορυφαίος παίκτης για τον Ολυμπιακό, ήταν ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος σε όλη την αναμέτρηση ήταν δραστήριος, παίρνοντας πρωτοβουλίες στην επίθεση, δημιουργώντας φάσεις και δίνοντας ενέργεια στους "κόκκινους" με την απόδοσή του. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Φρανσουά Μοντεστό, ο οποίος κέρδισε και τον τίτλο του MVP. Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν παίζοντας σχεδόν μονότερμα την Ξάνθη και έχασαν αρκετές ευκαιρίες ώστε να πετύχουν περισσότερα γκολ, καθώς στα τελειώματα των φάσεων δεν ήταν προσεκτικοί. Ακόμη, δεν αξιοποίησαν τις καλές στιγμές που είχαν με τους Τοροσίδη και Ιμπαγάσα, ενώ στο 26' είχαν δοκάρι με τον Μοδέστο.

Αν και οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το τελικό σκορ προδίδει δυσκολίες. Είναι γεγονός ότι στα τελευταία ματς ο Ολυμπιακός έχει εμφανές πρόβλημα αποτελεσματικότητας, κάτι που σίγουρα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης αντιμετώπισης από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει της σαφώς δυσκολότερης συνέχειας του πρωταθλήματος.
 


Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: