Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αστυνομικός αποπειράθηκε να μαχαιρώσει πολιτικό!


Ο Αϊμάν Νουρ, πρόσωπο της αντιπολίτευσης, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές τους 2005 υπήρξε αντίπαλος του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε εχθές 14/2 ότι ένας αξιωματικός της αιγυπτιακής αστυνομίας αποπειράθηκε να τον μαχαιρώσει. Πρόσθεσε ακόμη, πως η επίθεση αυτή απεικονίζει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος.

Ο Νουρ, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι αυτός ο αξιωματικός ήταν ένα από τα τρία μέλη της κρατικής ασφάλειας που αποπειράθηκαν να του επιτεθούν κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην πόλη Λούξορ, χωρίς όμως να τον τραυματίσουν. Η κρατική ασφάλεια (παρακλάδι της αστυνομίας), θεωρείτο πολιτικό όργανο του καθεστώτος του Μουμπάρακ.

Αυτό που θέλησε να επισημάνει ο Νουρ, είναι ότι οι τρεις αυτοί άνδρες έμοιαζαν να δρουν υπό τις διαταγές ενός ανώτερου αξιωματούχου που ήταν παρών στην απόπειρα επίθεσης που σημειώθηκε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στο Λούξορ.
Για να σταματήσει η συμπλοκή που ακολούθησε, επενέβησαν στρατιώτες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς, ο Νουρ δήλωσε: «Δυστυχώς, η ασφάλεια, η κρατική ασφάλεια μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια επικίνδυνα μέσα» και επεσήμανε ότι: «Αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος από το οποίο υποφέρουμε και το μέγεθος της μόλυνσης που παραμένει στην πολιτική ατμόσφαιρα της Αιγύπτου».

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: